konstruiranje

Vrhunsko konstruiranje v podjetju Orodjarstvo MDM d.o.o.

Vsak kvaliteten izdelek je rezultat vrste tehnično izpopolnjenih postopkov, ki so skrbno načrtovani in usklajeni s potrebami in željami končnih naročnikov, ter na koncu dodelani do te mere, da ustrezajo tudi najbolj zahtevnim pogojem. Konstruiranje in izdelava prototipov sta v podjetju Orodjarstvo MDM d.o.o. področji, kjer podjetje zahvaljujoč izkušeni ekipi inženirjev blesti. Konstruiranje izvajajo izkušeni inženirji, ki v oddelku tehnološkega razvoja skrbijo za reševanje raznih izzivov in nemoten potek dela. Glavno področje delovanja podjetja Orodjarstvo MDM je mehanska obdelava večjih in manjših serij izdelkov različnih materialov.

Poleg konstruiranja in izdelovanja prototipov v podjetju nudijo tudi predlagane izboljšave obstoječih proizvodov ter konstrukcije priprav za montaže in obdelave komponent. V vseh ozirih upoštevajo želje strank in se jim prilagajajo.

Konstruiranje in njegov potek  v podjetju Orodjarstvo MDM d.o.o.

V podjetju se ukvarjajo s konstruiranjem in izdelavo prototipov tako za večje kot za manjše serije. V primeru manjših serij, kot  so npr. priprave za vpenjanje kosov ali obdelovancev, se pogosto soočijo z vprašanjem, kako poenostaviti proces dela ter tako znižati ceno izdelkov. Pri takšnih projektih je v veliko pomoč razvojni oddelek. Samo konstruiranje se prične z natančno analizo vaše ideje, čemur sledi pripravljanje predlogov za izvedbo najoptimalnejše rešitve. Tu je treba opredeliti vse lastnosti, materiale ter potrebno strojno in programsko opremo, ki sta potrebni za dosego cilja. Ko je vse to določeno sledi konkretna izdelava prototipov ter njihova predstavitev naročnikom.

V primeru potrebe po mehanski obdelavi si pomagajo z bogato založenim strojnim parkom, ki omogoča CNC struženje in rezkanje na najvišjem nivoju. Za učinkovitost vodenja stalno vzdržujejo in izboljšujejo certificiran sistem vodenja kakovosti skladno s standardom ISO 9001.

Konstruiranje in izdelovanje prototipov torej zahtevata strokovnost že v samem začetku izdelovanja prototipa ter prav tako pri končnem izdelku. Priporočljivo je, da so strokovnjaki v vaš projekt vključeni že v začetni, idejni fazi, saj le tako lahko v sodelovanju z vami poskrbijo, da bo izdelek vrhunsko funkcionalen, njegova proizvodnja pa optimalna.

Izdelovanje prototipov zajema preizkus njihovih oblik in funkcij ter njihovo predstavitev naročnikom. Če se ugotovi, da je v tej fazi prototip neustrezen, se ga spreminja dokler se ne doseže zastavljenih ciljev.

konstruiranje2

Konstruiranje in izdelava prototipov – kakšna je razlika?

Temelj vsakega ustreznega prototipa je vrhunska izvedba konstruiranja. Prototip je predserijski izdelek, ki služi kot primerek za osnovo drugim proizvodom. Izdela se ga zato, da je izdelek lahko testiran in pred pričetkom morebitne serijske proizvodnje dokončno dodelan.

3D konstruiranje pa zajema proces ustvarjanja tridimenzionalnih modelov in načrtov, ki bodo uporabljeni pri razvijanju priprav, prototipov in ostalih izdelkov. Medtem ko so pri konstruiranju uporabljeni programi in ustrezna programska oprema, s katero konstruktorji ustvarjajo premikanje, rezanje in druge postopke, modeli prototipov omogočajo dejansko testiranje oprijemljivih izdelkov.

Prototip je zgodnja različica izdelka, na osnovi katere se lahko izdelajo končni izdelki, ki so pripravljeni za proizvodnjo in trg.

Zahvaljujoč visoko motivirani ter strokovno podkovani ekipi inženirjev vam v podjetju Orodjarstvo MDM d.o.o. lahko pomagajo pri konstruiranju, razvoju in izdelavi prototipov. Predstavite jim svojo idejo oni pa vam jo bodo pomagali uresničiti od začetne faze, s 3D modeliranjem, pa vse do končnega izdelka. Z njihovo pomočjo boste lahko uresničili prav vsako idejo.

Written by