invertska mikrovalovna pecica

Kako izgleda inverterska mikrovalovna pečica?

Mikrovalovne pečice so vse bolj zaželen element vsake kuhinje, saj marsikomu olajšajo prenatrpan vsakdanjik. Danes lahko zato izbirate med zelo različnimi modeli mikrovalovnih pečic, ki vam ponujajo različne funkcije. Eden izmed zelo zanimivih in trenutno še malo manj znanih modelov je zagotovo inverterska mikrovalovna pečica, zato si poglejmo, kako izgleda in deluje, predvsem pa katere so njene prednosti.

Na zunaj se bistveno ne razlikuje od ostalih modelov mikrovalovnih pečic

Osnovna naloga vsake mikrovalovne pečice je, da omogoči hitro pripravo hrane in pogrevanje že pripravljenih jedi. V tem se tudi inverterska mikrovalovka prav nič ne razlikuje. Ravno tako bi jo na prvi pogled brez večjih težav lahko zamešali z običajno mikrovalovno pečico, saj ima zunanjo zgradbo skoraj enako.

Skrivnost inverterske mikrovalovne pečice se skriva v njeni posebni tehnologiji, kar boste lahko prebrali v specifikacijah vaše izbrane mikrovalovne pečice. Inverterska mikrovalovna pečica v sebi skriva poseben pretvornik, ki zaradi nadzorovanja moči valov omogoča, da ves proces segrevanja v mikrovalovni pečici ohranja optimalno moč segrevanja, posledica česar se odraža v pripravi jedi. Običajne mikrovalovne pečice namreč pošiljajo valove v intervalih, med katerimi so kratke pavze, medtem ko inverterske mikrovalovne pečice stalno sejejo valove in sproti prilagajajo njihovo moč. Jedi iz inverterske mikrovalne pečice so tako veliko kakovostnejše in okusnejše od jedi, pripravljenih v običajnih mikrovalovnih pečicah.

Ključ do bolj zdrave hrane je v inverterski mikrovalovni pečici

Nasprotniki mikrovalovnih pečic kot glavni argument proti njihovi množični uporabi navajajo njihov škodljiv vpliv na pripravljeno hrano. Običajne mikrovalovne pečice namreč hrano segrevajo s pomočjo mikrovalov, zaradi česar med gretjem pogosto izgubi veliko hranilnih snovi, nekoliko pa se spremeni tudi njen okus, ki ni več tak, kot ga je imela sveže pripravljena jed. Toda uporabniki mikrovalovnih pečic vzamejo to v zakup, saj mikrovalovna pečica še vedno doseže njihov glavni namen – hitro pripravljeno hrano, tudi če za ceno okusa in kvalitete.

Ker razvoj novih tehnologij temelji na odpravi preteklih pomanjkljivosti, so se tudi na področju mikrovalovnih pečic morali zgoditi premiki v smer bolj zdrave in kakovostne priprave jedi.  Zato so razvili invertersko mikrovalovno pečico, ki vse to omogoča. Njeni mikrovalovi namreč delujejo na nekoliko drugačen način, saj ves čas segrevanja vzdržuje optimalno temperaturo, hkrati pa ves čas nadzoruje in uravnavnava moč valov. Posedica tega je nerazkuhana hrana, ki ni izgubila dragocenih hranilnih snovi.

Inverterska mikrovalovna pečica je tako ključ do hitro, a okusne in zdravo pripravljene hrane, ki jo boste lahko ponudili svojim domačim.

Avtor prispevka: