krediti v švicarskih frankih

Krediti v švicarskih frankih – Kako se jih znebiti?

Se še spomnite, kako so v letih 2006, 2007, 2008 skorajda vsi govorili o tem, kako dobri so krediti v švicarskih frankih? Takrat je bilo to nekaj, kar je predstavljajo izredno ugodno rešitev. Pa tudi enostaven dostop do velikega kredita. Zaradi tega so se za najem tovrstnih kreditov odločili številni. A že čez nekaj let, se je izkazalo za povsem drugače. Obljubljene nizke obresti, ki naj bi jih imeli krediti v švicarskih frankih, so namreč naenkrat strmo narasle. Pri nekaterih so se povečale tudi za dvojne vsote. To pa je številne kreditojemalce pahnilo skorajda »v prepad«.

Zaradi previsokih obresti mnogi niso več mogli odplačevati kredita. Nekateri so ostali brez svojega premoženja ali celo hiš. Spet drugi pa so ob tem kreditu komajda shajali iz meseca v mesec. Tisti, ki so imeli nekaj sreče, so se takrat z bankami v Sloveniji dogovorili in te kredite rešili. In sicer tako, da so jih odplačali z drugimi krediti. Nekateri pa se s švicarskimi krediti žal spopadajo še danes.

Če ste tudi vi med temi posamezniki in potrebujete pomoč s krediti v švicarskih frankih, imamo rešitev za vas. V podjetju Visoka odškodnina Planinšec d. o. o. namreč ponujajo strokovno pomoč za te kredite. Ta vam bo pomagala, da se boste enkrat za vselej znebili enormnih obresti, ki jih s seboj prinašajo krediti v švicarskih frankih.

Kreditne pogodbe v švicarskih frankih razglašene za neustrezne

Za začetek pa naj vam predstavimo, zakaj je dan danes sploh možno, da izpodbijate kredite v švicarskih frankih. Še pred leti namreč za mnoge kreditojemalce, ki so zaradi teh posojil ostali brez vsega, ni bilo rešitve. No po dolgih pogajanjih s strani bank in zaščitnikov človekovih pravic, pa so se za vse kreditojemalce, pojavile tudi nekatere dobre novice.

Ena izmed teh je ta, da je vrhovno sodišče nedavno s sodbo določilo, da je švicarskim kreditom priznana ničnost. Ugotovljeno je namreč bilo, da v letih, ko so se izdajali krediti v švicarskih frankih, kreditojemalcem v pogodbah niso bila ustrezno razložena vsa tveganja pri jemanju teh posojil. Posojilodajalci predvsem niso ustrezno razložili, da se lahko obresti dvignejo v tolikšni meri. Pa tudi ni bilo pojasnjeno, da lahko pride do takšnega valutnega dviga. Sploh pa ni bilo pravilno, da so se strankam ponujali krediti v tuji valuti. To pa posledično pomeni, da so bile pogodbe neustrezne in se pravzaprav ne bi smele izdajati. Švicarske banke namreč v njih niso opravile svoje pojasnilne dolžnosti.

krediti v švicarskih frankih

S sodbo se lahko znebite švicarskih kreditov in visokih obresti

Zaradi tega se lahko danes te pogodbe izpodbija in se z njimi doseže to, da kreditojemalci, ki še vedno odplačujejo švicarske dolgove, dobijo nazaj svoje pravice. Lahko pa tudi povrnjen delež pretiranih obresti. Krediti v švicarskih frankih bodo torej s strani sodišča odslej obrnjeni v prid kreditojemalcev in ne več v prid posojilodajalcev. Kako pa se potem izvede ta sodba oziroma kako se lahko izpodbija te kreditne pogodbe?

Kot že zgoraj omenjeno, je torej ta sodba primerna za vse, ki imajo še vedno težave s krediti v švicarskih frankih oziroma jih še vedno odplačujejo. Tisti, ki so te kredite že odplačali, povrnjenega deleža žal ne morejo dobiti, saj pravne podlage za te primere (še) ni.

Za vse, ki so torej primerni za izkoriščanje te sodne odločbe, pa je treba poudariti predvsem to, da je vsak kredit individum in ga je potrebno ustrezno obravnavati in izpodbijati. Zato pa je nujno, da se za te stvari obrnete na strokovnjake. Ti se s tem ukvarjajo in točno vedo, kaj vse je treba narediti. Le na tak način bo namreč lahko ta odškodninski zahtevek za neustreznost v primeru švicarskih kreditov strokovno pripravljen in predan naprej.

krediti v švicarskih frankih

Naj krediti v švicarskih frankih postanejo preteklost!

In ravno tukaj pride na vrsto podjetje Visoka odškodnina Planinšec d. o. o. Pri njih se že več let ukvarjajo s proučevanjem švicarskih kreditov, njihovih pravnih podlag in izpodbijanja le teh.

Njihovi strokovnjaki vam lahko pomagajo, da se na podlagi sodne odločbe borite proti švicarskim kreditom in se jih naposled tudi znebite. To bodo storili tako, da bodo z vami natančno pregledati vašo kreditno pogodbo in vse pravice, ki ste jih z njo dobili. Na podlagi ugotovitev, pa vam bodo nato predstavili vse rešitve, ki so možne v vašem primeru ter vam ustrezno svetovali.

V kolikor se boste odločili za to, da bodo šli krediti v švicarskih frankih za vas v preteklost, vam bodo nato napisali tudi pritožbo proti posojilodajalcem. In jo tudi podkrepili z vsemi trditvami. S to pritožbo pa bodo skušali sodstvu dokazati, da je bilo v pogodbi med vami, kot kreditojemalcem, in med švicarsko banko, kot posojilodajalcem, ugotovljeno neravnotežje. Če bo sodišče razsodilo v vašo korist, kar se v večini tovrstnih primerov zgodi, boste prejeli odškodnino za vso premoženjsko škodo, ki ste jo utrpeli.

Avtor prispevka: