nadstreški za terase

Prilagojene rešitve za različne vrste nadstreškov za terase

Podjetje Žunič izdeluje različne vrste železnih nadstreškov, ki so prilagojeni specifičnim potrebam in objektom. Moderni nadstreški za terase, kot tudi ograje in dvoriščna vrata, močno vplivajo na videz objekta, zato skupaj z naročnikom določijo dimenzije in namen nadstreška. Najpogosteje izdelujejo kovinske nadstreške za zaščito avtomobilov, vhodne nadstreške, nadstreške nad zunanjimi stopnišči ter balkone. Na voljo pa so tudi nadstreški za terase.

Statika in varnost pri železnih nadstreških

Preden začnejo z izdelavo železnega nadstreška, vedno opravijo statični izračun, ki vključuje preverjanje nosilnosti konstrukcije. Ta korak je bistven, saj upošteva vremenske vplive, zlasti težo snega, kar je ključnega pomena za varnost in trajnost nadstreška. S tem zagotavljajo, da niso njihovi nadstreški za terase le estetsko privlačni, ampak tudi funkcionalni in varni.

nadstreški za terase

Aktivno sodelovanje statika pri oblikovanju

Statik ne izračuna le nosilnosti nadstreška, temveč tudi sodeluje pri njegovem oblikovanju. Na podlagi izračunov svetujejo stranki in izdelajo skice ter načrte, ki predstavljajo jasen vizualni koncept. Ta individualen pristop, ki temelji na statičnih izračunih, zagotavlja, da končni izdelek, kot so nadstreški za terase, ne le ustreza varnostnim standardom, ampak tudi izpolnjuje estetske in funkcionalne zahteve stranke.

Priprava terena za kovinski nadstrešek

Pred montažo kovinskega nadstreška je nujna pravilna priprava terena. Stranka, v skladu z načrti, poskrbi za točkovne temelje za postavitev stebrov. Če stranka nima izvajalca zidarskih del, lahko podjetje poskrbi za izdelavo točkovnih temeljev. Ta prilagodljivost omogoča učinkovito izvedbo priprave terena v skladu z željami stranke.

Prilagodljivost oblikovanja kovinskih nadstreškov

Kovinski nadstreški za terase in druge površine so lahko zasnovani kot odprti ali zaprti, odvisno od želja stranke in namena nadstreška. Zaprtje lahko dosežejo z različnimi materiali, kot so trimo plošče, les, steklo ali pločevina. Prilagoditev konstrukcije zagotavlja, da končni izdelek povsem ustreza funkcionalnim in estetskim zahtevam stranke.

Antikorozijska zaščita in barvanje po želji stranke

Za trajnost kovinskega nadstreška poskrbijo z vročim pocinkanjem, ki ščiti pred korozijo. Poleg tega lahko konstrukcijo, če stranka to želi, pobarvajo po RAL lestvici. Ta pristop pomeni, da niso nadstreški za terase le zaščiteni pred rjavenjem, ampak tudi omogoča estetsko prilagoditev glede na osebne preference stranke.

Zaključna faza konstrukcije – pokrivanje nadstreška

Za popolno konstrukcijo kovinskega nadstreška poskrbijo tudi za njegovo pokrivanje. Ta korak zagotavlja dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi in povečuje funkcionalnost nadstreška. Natančno izbran material za pokrivanje omogoča, da se nadstreški za terase uspešno prilagajajo raznolikim vremenskim razmeram, kar povečuje njihovo trajnost in funkcionalnost.

Lexan kritina – priljubljena izbira za strehe

Lexan kritina je danes ena najbolj priljubljenih izbir za strešne obloge. Na voljo je v različnih debelinah in barvah, kar omogoča prilagajanje glede na estetske in funkcionalne preference posameznika. Kljub svoji lahki zgradbi je Lexan kritina izjemno trpežna in odporna proti toči. Montaža je enostavna, kar olajša namestitev. Primerna debelina kritine zagotavlja potrebno trdnost in odpornost. Čeprav se lahko na njej sčasoma nabirajo alge, ni potrebe po posebni negi ali vzdrževanju, razen rednega čiščenja z vodo.

Raznolika izbira kritin za nadstreške

Pri izbiri kritine za nadstreške ni omejitev, saj so na voljo različne vrste materialov kot so trimo plošče, pločevina, steklo in še številne druge možnosti. Kritina se lahko prilagodi konstrukciji nadstreška, kar pomeni, da lahko stranka izbere najboljšo opcijo glede na svoje potrebe in estetske preference.

Različne oblike kovinskih nadstreškov

Pri izbiri kovinskega nadstreška se lahko stranka odloča med enokapnimi in dvokapnimi strehami. Enokapni kovinski nadstreški so ponavadi manjši in so primerni za parkiranje enega ali dveh avtomobilov, pokrivanje vhoda v hišo, balkona ali terase. Ta vrsta nadstreškov omogoča prilagodljivo izbiro glede na specifične želje in potrebe stranke.

nadstreški za terase

Prilagodljivost dvokapnih kovinskih nadstreškov

Dvokapni kovinski nadstreški predstavljajo samostojne objekte, ki stranki omogočajo popolno svobodo pri izbiri izgleda in naklona obeh strešnih površin. Te strukture običajno vključujejo dve enako veliki strešni površini z enakim naklonom. Kljub raznolikim funkcijam imata tako enokapni kot dvokapni nadstreški podoben postopek pred izdelavo, ki zajema izračun nosilnosti, določitev profilov in priporočila za izbiro kritine.

Podjetje Žunič izdeluje kovinske nadstreške prilagojene potrebam strank, vključno z nadstreški za avtomobile, vhode, stopnišča, terase in ograje. Pred izdelavo opravijo statični izračun za varnost in trajnost. Sodelujejo s strankami pri oblikovanju, zagotavljajo prilagodljivost in uporabljajo trajnostne materiale. Ponujajo raznoliko izbiro kritin kot so trimo plošče, pločevina in steklo. Končni izdelki so estetsko privlačni, trdni in funkcionalni. Skrb za detajle in individualen pristop zagotavljata, da so kovinski nadstreški podjetja Žunič varni, trajni ter ustrezajo potrebam in estetskim preferencam strank.

Avtor prispevka: