Stari kabli – odločite se za prodajo kablov

Kabli predstavljajo glavno povezovalno sredstvo za prenos električne energije, zagotavljajo internetne in mobilne povezave ter so v splošnem eden najpomembnejših delov sodobnega digitalnega sveta. Vas zanima prodaja kablov – Krizant d.o.o. je podjetja, ki lahko odgovori na prav vsa vaša vprašanja.

Katere vrste kablov imamo v našem domu?

Prodaja kablov zahteva osnovno predznanje s področja razlikovanja med različnimi vrstami kablov – kabli se med seboj namreč razlikujejo glede na uporabo in funkcionalne lastnosti, na te pa v prvi vrsti vplivajo tudi razlike v njihovi zgradbi.

Osnovna naloga kabla je, da omogoča prenos električnih signalov iz enega na drugo mesto. Njihovo zgradbo običajno povezujemo z bakrom, aluminij ter različnimi materiali optičnih vlaken.

In katere vrste kablov lahko naštejemo? Najbolj znani so običajni kabli, ki jih uporabljamo za polnjenje različnih naprav in omogočajo prenos električne energije neposredno do uporabnika (na primer mobilnega telefona, prenosnika, televizije, hladilnika, pečice …).

Druga izredno razširjena vrsta kablov v naših stanovanjskih in gospodarskih objektih zlasti v preteklosti so koaksialni kabli, ki zagotavljajo prenos visokofrekvenčnih signalov (zvoka, slike itd.) na dolgo razdalje.

INTERNET KABLI

Splošno znani so različni internetni kabli (t.i. ethernet kabli), ki povezujejo naprave s podatkovnim omrežjem ter zagotavljajo komunikacijo preko internetnih povezav.

HDMI kabli se uporabljajo kot povezovalni člen med različnimi napravami, na primer med prenosnikom oziroma osebnim računalnikom ter projektorjem.

Ne smemo pa niti mimo USB-kablov s katerimi pogosto polnimo svoje mobilne naprave ali pa jih uporabimo za izmenjavo podatkov med mobilnim telefonom ter drugo napravo kot je na primer prenosni računalnik.

Našteli smo najbolj znane vrste kablov, ki jih lahko najdete v svojem domu. Poleg teh obstajajo seveda še večje različice kablov, med drugim v stenah, ki skrbijo za prenos električne energije do vseh delov naših objektov. Za prodajo kablov so primerne vse vrste kablov, zavedajte pa se, da večje debeline kablov običajno pomenijo večje količine bakra oziroma drugih kovin, kar zagotavlja tudi njihovo višjo tržno vrednost.

Kako poteka prodaja kablov?

Na kakšen način poteka prodaja kablov je odvisno v prvi vrsti od uporabnika, ki se spopada z višji delov te elektronike. Dejstvo je, da se lahko pogosto spopademo s težavo, ko ne vemo, kam odložiti rabljene predmete, ki za nas predstavljajo težavo v kateri le redki vidijo priložnost za zaslužek. In prodaja kablov omogoča prav to – zaslužek ob prodaji odpadka.

kabli

Pogosto ljudje razlagajo, da so se kablov komaj znebili v zabojnikih za elektronske naprave. Tak način rokovanja z odpadnimi elektronskimi materiali je seveda ustrezen in zasluži pohvalo, le redki pa se zavedajo, da bodo z njihovimi odpadki služili drugi. Z le nekaj raziskovanja lahko ta zaslužek poberete sami. Kako?

Raziščite možnosti, ki jih omogoča prodaja kablov. To v prvem koraku zajema spoznanje, da so kabli lahko tržno blago. Več kablov kot imate, večji bo zaslužek. Bolj kot je kabel debel, čistejši kot so materiali, večji bo zaslužek. Vse to v praksi pomeni, da pridno in vestno zbirajte prav vse oblike kablov, za vašo denarnico je dobrodošlo, da aktivirate tudi vaše bližnje, da počnejo enako. Sočasno je smiselno spremljati tudi razmere na svetovnem trgu kovin, saj te med drugim določajo odkupno ceno kabla po kateri boste lahko svoje odpadne kable prodali. Zavedajte se, da je baker izredno priljubljena, predvsem pa zaželena kovina, ki jo potrebujejo številni proizvodni produkti. Ker ga uspešno recikliramo, pa je njegova uporabna vrednost vedno visoka.

Zakaj se odločiti za prodajo kablov?

Sodoben svet pogosto povezujemo z negativnim vplivi človeka na okolje o čemer znajo veliko povedati že otroci. Proizvodnja odpadkov, zlasti v razvitem svetu, dosega vedno večje vrednosti, čeprav se z različnimi resolucijami in direktivami na evropski ravni skušamo usmerjati v drugo smer. Dejstvo je, da si življenja brez električne energije, interneta ter napolnjenih različnih elektronskih naprav ne moremo predstavljati – in dejstvo je, da si takega sveta ni potrebno zamišljati. Z ustreznimi ravnanji, lahko namreč veliko svojih vplivov zmanjšamo. V večini elektronskih naprav se namreč skrivajo različne dragocene kovine, ki jih vse pogosteje ponovno recikliramo.

Baker, aluminij, železo ter druge kovine sodijo med kovine, ki ves čas držijo visoko tržno vrednost, sočasno pa jih zelo uspešno recikliramo. Ker jih običajno pridobivamo iz narave iz rud, ki jih morajo izkopati delavci, ki so ob tem izpostavljenim nevarnim delovnim razmeram ter neposrednim vplivom na njihovo zdravje, skušamo ves čas iskati načine, da so zadostne že količine teh kovin, ki so že v obtoku. Z zbiranjem in prodajo kablov ste eden v mozaiku ohranjanja zdravja teh delavcev, pa tudi narave na katero ima rudarjenje neposreden negativen vpliv, tudi vi.

Avtor prispevka: