avtopreproge

Ali je lahko avtopreproga iz gume naravi prijazna?

Se tudi vam dogaja, da vam podloga pod nogami v avtu kar naprej drsi? Naprej, nazaj, levo, desno. In včasih že nevarno uide pod stopalke. Kar naprej jo stepate, sesate, čistite. S tem lahko končate in se odločite za avtopreproge iz gume. To so v bistvu preproge, ki so narejene iz naravi prijaznih materialov. Pa je to sploh mogoče? Seveda je. Gumi tepihi Gledring so narejeni po merah in oblikah, ki so avtorsko delo podjetja. Narejeni so zelo natančno, zato zanje tudi v popolnosti odgovarjajo. Za naš avto jih naredijo točno takšne, da se popolnoma prilegajo. Mere vzamejo kar sami. Tako se preproge prilegajo še bolje kot originalne, serijsko izdelane za naš avto. Vgrajene imajo tudi posebne varnostne čepe. Ti preprečujejo drsenje preproge po vozilu. S tem pa se poveča varnost. Kajti preproga nam ne uide pod stopalke. Poleg tega pa so preproge izdelane iz naravne mehke gume, ki nam nudijo močan oprijem pod nogami.

Enostavno čiščenje

Zelo zanimiv podatek je predvsem ta, da se omenjene avtopreproge lahko čisti tudi brez vode. Temu primerno so razvili tudi posebno čistilo. Predstavljajmo si, da smo v sili morali zaviti na stransko makadamsko pot in opraviti malo potrebo. Tla niso ravno najbolj suha in umazanija se je nehote nanesla na gumi tepihe. V pa ste na poti po zelo natančno osebo. Da ne opisujem vseh ostalih vprašljivih lastnosti te osebe. Vode pa nikjer v bližini. Rešitev je okolju prijazno čistilo. Čistilo deluje na vodni osnovi in mu je dodano manj kot 5 odstotkov silikonov in ga prav tako odlikuje EKO certifikat. Ustavimo se nekje na suhem kraju, preprogo samo poškropimo s čistilom in obrišemo z mikrokrpico po linijah na preprogi. No, tudi s papirnato brisačko bo šlo. Verjetno mikrokrpice ravno nimamo vedno v avtu. Ali pač. Mogoče pa to sploh ni slab dodatek k obvezni opremi za avto.

Čiščenje pa je še toliko bolj enostavno, ker so preproge že v osnovi zasnovane tudi za to. Linije so narejene tako, da nimajo ostrih notranjih robov. To omogoča popolno in natančno čiščenje brez večjih posegov in naporov. Vendar kljub temu še vedno zadržijo večjo količino vode in umazanije. To pride v poštev pri avtomobilih, ki jih vozijo veliko po umazanih terenih. Avtopreproge potem samo odstranijo iz avta in jih temeljito operejo z visokotlačnim čistilcem. Kanali v preprogi pa preprečujejo, da bi vsa ta umazanija škropila na okoli.

Skrb za okolje

Podjetje je visokotehnološko razvito in stremi k nenehnim izboljšavam in novostim. Vse pa v skladu z varovanjem naravnega okolja. Sestavine, ki jih uporabljajo pri izdelavi avtopreprog, so človeku prijazne. Tako so gumi tepihi popolnoma nestrupeni in vseeno prijetnega vonja. Si predstavljate, da nam vgradijo gumi tepihe in ni nikjer nobenega vonja po gumi. Zelo prijeten občutek. Seveda pa imajo te gumi preproge tudi vse potrebne certifikate. Vključno z EKO certifikatom. Proizvodnja in sestavine so v skladu z vsemi evropskimi smernicami in zakoni, ki veljajo v proizvodnji motornih vozil.

Avtopreproge so izdelane iz vrhunskih materialov po sodobnih tehnologijah. Zato je njihova življenjska doba za 40 odstotkov daljša kot konkurenčne gumi preproge. To v praksi pomeni, da bo ta avtopreproga v našem avtu precej dalj časa in nam je ne bo potrebno tako hitro zamenjati.

Preproge delajo iz naravne mehke kavčukove gume brez škodljivih primesi. Tako se lahko ta guma uporablja tudi v tako imenovani jedilni industriji. Material za izdelavo avtopreprog Gledring je avtorsko zaščiten in edinstven med proizvajalci v industriji motornih vozil. Ravno zaradi teh lastnosti je njihova predelava po koncu uporabe še vedno mogoča. Odpadne preproge preprosto zmeljejo in iz njih naredijo nove proizvode. Odpadki so čisti in ne vsebujejo primesi odpadnih avtomobilskih gum. Tako se lahko ponovno uporabijo v proizvodnji izdelkov za živali in otroke.

Odlikovani z nagrado

AvtoBild je največja evropska revija na področju avtomobilizma. Podjetju Gledring je za njihove avtopreproge podelila ugledno in uveljavljeno nagrado za kvaliteto in oblikovanje. Ustvarjalnost, oblikovanje in vrhunsko izdelavo gumi tepihov prepoznajo številni uporabniki povsod po svetu. Zato je ta nagrada samo potrditev edinstvenosti njihovih izdelkov. Za podjetje pa pomeni samo še eno potrditev, da so na pravi poti in naj na njej tudi vztrajajo. Poleg vsega pa so na tem področju vodilni v celotni avto industriji, saj so prvi izdelali posebej oblikovane gumi tepihe, ki niso kockaste oblike in so povsem prilagojeni enostavnemu in hitremu čiščenju.

odlikovani-z-nagrado-2

Slovenska kakovost

Preproge iz gume v Sloveniji proizvajajo že od leta 1949. Ves ta čas pa postavljajo visoke zahteve kvalitete na svetovnem trgu avtomobilske industrije. Vse več je zadovoljnih uporabnikov. Ti se nahajajo že v 52 državah po svetu in že vsako 4. evropsko vozilo ima Gledring avtopreproge.

 

Avtor prispevka: