električni skiro

Električni skiro vam bo izboljšal življenje – kako?

Električni skiro je super majhno prevozno sredstvo, ki je hitro in udobno za vožnjo. Dober električni skiro vam bo pomagal premagati dolge razdalje po mestu ali po podeželju. Vozite ga lahko vsi, ker zanj ne potrebujete izpita. Vendar za otroke izberite počasnejše in zato varnejše ter manjše skiroje, kot za odrasle osebe. Električni skiro je super za v šolo, za v službo ali za na izlet pa tudi za v trgovino in k zdravniku ali na fitnes. Obiščite z njim tudi prijatelje. Še posebej pride prav tistim, ki malo težje hodite, saj lahko nabavite takega s sedežem in potujete udobno na dolge razdalje, ne da bi se utrudili. Skiro vas bo peljal po svežem zraku brez gneče in virusov in brez, da bi se potili.

Električni skiro je najbolj zdrav oblika rekreacije in gibanja

Kateri koli električni skiro je narejen tako, da ga poganjate, pa vendar ga lahko tudi vozite s pomočjo motorja, ki je vgrajen v skiro. Kako daleč se boste peljali, je odvisno od vašega načina vožnje in moči motorja ter baterije. Če želite dihati svež zrak med vožnjo, potem je izbira električnega skiroja prava izbira. Za rekreacijo je super, poganjate ga sami kolikor pač gre, nato pa si lahko pomagate z motorjem, da si odpočijete in spet lahko potem se razgibavate s poganjanjem. Na ta način ne boste pridobili na teži in lahko jeste, kar hočete.

električni skiro

Ko uporabljate električni skiro na svežem zraku, se vam ni treba gnesti na avtobusu ali vlaku  z drugimi ljudmi, ki so morda bolni ali okuženi. Ni vam treba biti v zadušljivem avtomobilu. S tem imate veliko več možnosti, da ostanete zdravi vse leto. Vaša pljuča se bodo razvijala in ves čas filtrirala, v krvi pa boste imeli dovolj kisika za vse dnevne naloge, ki jih boste opravili. Kisik je nujen, da ostanete budni in skoncentrirani na delu, v šoli ali doma. Ne boste potrebovali niti kave, niti čaja.

Z električnim skirojem se boste vozili najceneje

Električni skiro lahko vozite z lastno silo, za kar pa boste potrebovali nekaj hrane za svoje telo ali pa na elektriko, ki jo polnile lahko kjer koli, tudi na javnih mestih, v službi ali v šoli in boste imeli prevoz čisto zastonj. To velja tudi za tiste, ki imate lastno samooskrbno elektriko in polnite baterijo doma. Ne bo vam treba plačevati za registracijo, vinjete, bencina in tudi ne parkiranja, saj ga lahko parkirate kjer koli je to dovoljeno za kolesa in motorje ali kar v stavbi.

Električni skiro se lahko tudi zloži in zavzame res malo prostora tako, da vam ni treba imeti zanj garaže ali posebne kleti in boste prihranili tudi pri tem, saj zavzame manj prostora kot navadno kolo. Tudi, če ste v bloku, ga boste lahko imeli v skupnih prostorih, če so varovani seveda. Še servisirati ga ni treba prav pogosto.

Z električnim skirojem je vožnja nadvse udobna

Električni skiro je lahko zelo udoben, Odvisno je od modela. Če kupite takega, ki ima napihljive mehke pnevmatike, bo vožnja z njim tudi po makadamu ali luknjasti cesti udobna in ne boste čutili nobenih udarcev v hrbtenico. Kupite boljši model, ki ima trden okvir in tudi dobro vzmetenje.

Če bi radi vrhunsko udobje ali težko hodite, si pomagajte z dodatnim sedežem, na katerem boste udobno sedeli ves čas vožnje, kot bi bili na skuterju. Anatomija skiroja je narejena tako, da lahko si nastavite višino krmila in ga vozite glede na vašo postavo tako, da roki počivata na krmilu, kjer so ukazi, ki jih premikate zgolj s palcem. Na zaslonu pa boste videli, kateri progam vožnje imate izbran in koliko ste že prevozili ter koliko imate še polno baterijo.

električni skiro

Kako mora biti električni skiro opremljen za vožnjo v mestu?

Električni skiro je lahko že opremljen za vožnjo po mestu, če ni, ga opremite kar sami in vse bo v redu. Namreč v mestu se vozila brez luči ali zavor ne smejo voziti. Na skiro lahko namestite LED luč spredaj in zadaj, da boste bolje vidni. Lahko jo imate tudi na čeladi. Nekatere pametne čelade so opremljene z lučjo spredaj in zadaj, kar je super, ker jo lahko uporabite na primer lahko tudi na kolesu. Večinoma imajo skiroji odsevnike že vgrajene ob straneh, da ste še bolj vidni.

Vsak električni skiro ima zavoro vsaj zadaj na strehi, ki je nožna mehanska zavora. Nekateri modeli pa imajo tudi elektorske zavore, ki jih aktivirate na krmilu z roko oziroma s palcem. Na ta način so še bistveno bolj varni in se hitreje ustavijo. Kar se tiče varnosti, vedno imejte na glavi čelado, ki lahko ob padcu človeku reši življenje in tega nikar ne podcenjujete.

Ne pozabite tudi na zvonec. Naj bi ga že imel nameščenega, če ga nima, je za v mestu obvezna oprema, kot tudi za navadno kolo. Vse kar velja za kolo, velja tudi za skiro. Veliko skirojev dosega zavidljive hitrosti, razen otroških, zato se boste po mestu lahko prevažali zelo hitro in nikoli ne boste zamudili, ker tudi s parkiranjem ne boste imeli težav. Tudi kazni si ne boste prislužili. Velja pa pametno in zmerno voziti in ne preveč dirjati tudi, če se vam mudi.

Avtor prispevka: