kitajski telefoni

Kitajski telefoni so čedalje bolj priljubljeni in cenjeni

Kitajski telefoni so vse bolj znani kot vedno bolj zanesljivi in kakovostni telefoni, ki dolgo zdržijo. So hitri in uporabni ter imajo vzdržljive baterije. Ker kitajske blagovne znamke niso tako znane, morajo biti ti telefoni toliko boljši od priznanih blagovnih znamk, ki jih ljudje kupujejo najraje. Poleg tega so se kitajski telefoni približali ljudem s ceno, saj so glede na svojo uporabnost in delovanje poceni v primerjavi z dražjimi telefoni, kot sta Samsung in Apple. Kitajski mogotec Huawei je pred nekaj leti osvojil evropsko tržišče z izjemnimi telefoni, ki so kakovostni in imajo primerljive kamere s telefoni Samsung po bistveno nižji ceni. Vendar se je vmes zgodila politika, ki je tega velikana blokirala ter mu onemogočila, da bi imel v svojem sistemu Google Play storitve, kar mu je v zadnjem letu drastično zmanjšalo trg.

Kitajski telefoni Huawei

Kitajski telefoni Huawei so še vedno prisotni na trgu, vendar ne v takem številu, kot je bilo pred dvema letoma. Ta kitajski velikan se je razvijal izjemno bliskovito in ni bil podrejen zahodni ter ameriški politiki, zato ga je Google enostavno blokiral. Vsi njegovi modeli, ko so stali nad 150 evrov, so bili res kakovostni s fantastičnimi kamerami in izjemno hitrim lastnim operacijskim sistemom Android.

Katere modele Huawei kupiti?

Huawei kitajski telefoni imajo v Sloveniji še vedno odlično podporo ter hiter servis, kar jim daje veliko vrednost. Android sistem poganja umetno inteligenco EMUI, ki ponuja uporabniku res dobro uporabniško izkušnjo. Omogoča super slike, odlično kamero za video konference, deljenje zaslona, čist zvok in sliko, hitro odzivnost in veliko zmogljivost. Poskrbljeno je tudi za najvišjo stopnjo varnosti. Nadgradnje operacijskega telefona so pogoste in hitre. Zna se odlično povezati tudi z drugimi pametnimi napravami.

kitajski telefoni

Huawei je zelo prijazen do igričarjev in ga lahko uporabite namesto igralne konzole. Uporabite ga lahko tudi kot brezžično povezavo – kot modem. Predvsem priporočamo znamko serije P Lite in P Pro. Do številke P30 so telefoni vsebovali tudi aplikacijo Google Play, zadnja serija P40 pa tega nima. Zato prej preverite na njihovi podpori, ali aplikacijo, ki jo potrebujete, Huawei ApGallery podpira. Če jih, bo P40 Pro za vas idealen, saj ima 4 kamere in celotno mobilno pisarno ter izjemno veliko aplikacij. Podpira pa tudi 5G omrežje. Serija P Lite je bistveno cenejša od Serije P Pro in nič ne zaostaja.

Kitajski telefoni XIOAMI

Vedno bolj znani in cenjeni so kitajski telefoni XIAOMI, ki je proizvajalec, ki je počasi prevzel velik del trga podjetja Huawei zato, ker ima vgrajen Google Play. Temu podjetju so to regulatorji dovolili. Lahko se kosa s Huawiejem, vendar nima tako kakovostnih kamer, zaradi česar privrženi Huaweia žalujejo.

Najbolje prodajani in najbolje ocenjeni XIAOMI telefon je Xiaomi Redmi Note, katerega cena je izjemno ugodna in dostopna. Tudi ta model ima 4 kamere in 4 GB rama ter hiter procesor. Poganja pa ga operacijski sistem Android 11 z vmesnikom MIUI.

Pametni telefon Honor

Kitajski telefoni Honor so dokaj znani pri nas in so tudi kar cenjeni, ker spadajo med telefone z boljšimi kamerami. Uporabniki so jih ocenili precej dobro. Dejansko vsebujejo skoraj vse, kar ponujata zgornja telefona. Cena pa je tudi primerljiva.

pametni-telefon-honor-1

Pametni telefon Honor temelji na vmesniku Magic UI 3.1, ki ga poganja operacijski sistem Android 10. Situacija glede Google Play trgovine pa je žal pri Honorjih podobna kot pri Huaweih in imajo še vedno blokado s strani Googla. Zato oba telefona prej preverite in testiraje preden katerega kupite, če vam delata tako, kot je treba in imata to, kar potrebujete.

Ali se kitajski telefon splača kupiti?

Dejansko so kitajski telefoni vredni nakupa, le preveriti morate, kaj točno potrebujete in kaj vam ponujajo. Najbolj priporočamo Huawei P30 Pro, če imate dovolj denarja in sicer ju dobite tudi s 6 in 8 Gb rama, ker je res izjemno. Sta noro hitra, a porabita več elektrike, kar je logično. Nekateri prodajalci ju ponujajo na obroke. Drugače pa kupite Huawei Lite, ki je bistveno cenejši a še vedno za povprečnega uporabnika res zmogljiv in dober pametni telefon.

Avtor prispevka: