Anti ageing

Anti ageing nega obraza povrne mladosten videz kože

Staranje kože je zapleten biološki proces, na katerega vplivajo kombinacija endogenih ali notranjih dejavnikov ter eksogenih ali zunanjih dejavnikov. Zdravje in lepota kože sta ena od glavnih dejavnikov, ki predstavlja splošno dobro počutje pri ljudeh. Ravno zaradi tega razloga, je bilo v zadnjih letih razvitih več anti ageing strategij, ki so namenjene prepričevanju staranja.

Prvi znaki staranja

Notranji dejavniki, ki vplivajo na staranje kože so genetika, celična presnova, hormonski in presnovni procesi, zunanji dejavniki pa so izpostavljenost svetlobi, ionizirajoče sevanje, kemikalije, toksini in podobno. Ti dejavnik vodijo k fiziološkim spremembam v kožni plasti, pa tudi do videza kože, zlasti na predelih kože, ki je ves čas izpostavljena soncu in nima ustrezne zaščite. Sčasoma nepravilno negovana koža in stara koža postane lisasto obarvana, lahko je zadebeljena, z globokimi gubami, otopela in ohlapna. Postaja vse bolj suha in tanjša. Proizvodnja kolagena se upočasni. Postopna izguba elastičnosti kože, vodi do pojava povešenja. Vsi ti dejavniki vplivajo tudi na pojav prvih gubic in zato je pomembno, da pravilno in redno negujemo kožo zrelega obraza. Tukaj nastopi anti ageing nega, ki pomaga koži dobiti nazaj napetost, čvrstost, bolj sijoč videz in hidratacijo.

Zdrava kožna pregrada je pomemben zaščitnik pred dehidracijo, prodiranjem različnih mikroorganizmov, alergenov, dražilnih snovi, in raznoraznega sevanja. Vsakodnevna nega kože poveča njeno regeneracijo, elastičnost, gladkost in s tem začasno spremeni stanje kože. Učinkoviti so anti ageing tretmaji oziroma nega kože. Takšna nega je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati videz kože, takrat ko opazijo prve spremembe staranja in tistim, ki si želijo preventivnih ukrepov. Preventivna nega, se lahko začne po tridesetem letu starosti.

Nega obraza, ki povrne mladosten videz

Anti ageing nega obraza je namenjena koži po 35. letu starosti. V mladosti naša koža vsebuje večjo količino kolagena, ki daje naši koži čvrstost in mehkobo. Z leti količine kolagena na žalost upadajo. To je popolnoma naraven proces, ki se mu ne moremo izogniti. Preventivno lahko upočasnimo in ublažimo te procese in sicer s pravilno nego. Anti ageing nega traja približno 90 minut. Vsebuje
čiščenje in toniziranje obraza, piling, uporabo ustreznega seruma, utiranje učinkovine z ultrazvokom, masažo obraza , intenzivno masko, serum  z vitamini, zaključno kremo ter svetovanje o podaljšani negi na domu. Cena se giblje okoli 60 €, kar je odlično za tako celovito nego obraza. Gube bodo po anti ageing negi manj izrazite zaradi boljše hidratacije kože po negi. Koža bo tudi vidno bolj napeta in sijoča zaradi boljše prekrvavitve. Koža se bo tudi hitreje obnavljala, saj takšna nega koži povrne zaščitno moč in tako izboljša njeno barierno vlogo.

Kako lahko preventivno poskrbim za kožo?

Pomemben je predvsem zdrav življenjski slog. Dosežemo ga z zadostno količino spanca, telesno aktivnostjo, izogibanjem alkoholu, nezdravi prehrani in kajenju. Pomembno je tudi, da vsakodnevno spijete zadostno količino vode in v svojo vsakodnevno prehrano vključiti vitamine in minerale. Kožo je potrebno zaščititi tudi pred mrazom in vetrom. Najpomembnejši preventivni ukrep pred prezgodnim staranjem kože, pa je redna uporaba zaščitne kreme pred soncem. Glavni vzrok za prezgodnje staranje kože je izpostavljenost UV žarkom. Iz tega razloga, je potrebno uporabljati SPF vsak dan, tekom celega leta in ne samo v poletnih dneh, na dopustu.

S pravilno nego ohranjamo svež ter zdrav videz naše kože. Marsikdo ima slabo samozavest zaradi slabega stanja kože. Z anti ageing tretmaji, uporabo ustreznih produktov za nego obraza ter preventivnimi ukrepi, boste poskrbeli, da bodo znaki staranja kože manj opazni, proces staranja pa počasnejši. Koža je največji organ našega telesa in potrebno je dobro skrbeti za njo. Je odraz našega zdravja. Z ustreznimi tehnikami ter produkti, ki jo ponuja nega z anti ageing nega bo vaša koža sijoča kot je bila nekod.

Avtor prispevka: