lasersko odstranjevanje dlak

Lasersko odstranjevanje dlak – brezhibna gladkost telesa

Za popolno gladko kožo si privoščite lasersko odstranjevanje dlak, ki je sploh pred sezono kopalk izjemno priljubljena storitev. Gre za popolnoma neboleč način odstranjevanja dlak na izbranem področju. S pomočjo postopka se boste lahko za vedno poslovili od britvic in ostalih depilacijskih sredstev, ki povzročajo ureznine in nepotrebno bolečino. Lasersko odstranjevanje dlak se opravlja s pomočjo naprednih medicinskih laserjev, število posegov pa je odvisno od tipa dlake, kože in nekaterih drugih lastnosti. Za vsa vprašanja se lahko vedno obrnete na strokovnega ponudnika laserskega odstranjevanja dlak in si tako zagotovite najboljšo možno storitev.

Vendar pa v želji po popolnem izgledu ne obiščite kar kateregakoli ponudnika, saj lahko sebi in svojemu telesu naredite bistveno več škode kot koristi. Da boste s postopkom imeli dobre izkušnje, nad končnimi rezultati pa navdušeni, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj koristnih informacij o tem razširjenem nekirurškem posegu in svetujemo, katerega ponudnika izbrati.

Poslovite se od britvic in pripomočkov za depilacijo

Velika večina ljudi za odstranjevanje odvečnih dlak najpogosteje uporablja različne pripomočke, kot so britvice, depilacijski trakovi ali depilacijske kreme. Vendar pa se pogosto zgodi, da omenjene metode kožo dražijo, povzročajo ureznine in alergijske reakcije. Poleg tega pa so večinoma neučinkovite ali celo nevarne, povzročajo vraščanje dlak ali pa njihovo rast le še dodatno spodbudijo.

lasersko odstranjevanje dlak 1

Številne raziskave in izkušnje iz prakse kažejo, da je najvarnejša in najučinkovitejša metoda odstranjevanja dlak prav s pomočjo kakovostnega medicinskega laserja in usposobljene osebe, ki ve kako ustrezno rokovati s to izjemno učinkovito napravo. Najboljša tehnologija za lasersko odstranjevanje dlak je diodna.

O posegu

Lasersko odstranjevanje dlak v Urbani Estetiki poteka s pomočjo prvovrstnega laserja Asirox Initia. Deluje s pomočjo diodne tehnologije, ki pri svojem delovanju oddaja svetlobo določene valovne dolžine (800-810nm). Ta se nato absorbira v melaninu oz. pigmentu, ki dlakam sicer daje barvo. Svetlobna energija laserja se nato pretvori v toplotno energijo – njena naloga je poškodovanje celice v dlačnem foliklu, ki so odgovorne za rast dlak. Dlačni folikli se na tak način trajno uničijo in dlake posledično ne zrastejo več.

Laserji na kliniki delujejo s pomočjo inovativne Motion tehnologije, ki še dodatno poveča učinkovitost laserja. Z njegovo pomočjo se laserski žarki sprožijo do kar 10x na sekundo. Prav na račun te odlične lastnosti so terapije laserskega odstranjevanja dlak časovno krajše, ne povzročajo bolečin, pogosto pa je za doseganje želenega rezultata potrebnih bistveno manj terapij, kot bi to bilo potrebno brez omenjene tehnologije.

Sam poseg laserskega odstranjevanja dlak je popolnoma neinvaziven, hiter in neboleč. Traja približno med 30 in 60 min, v povprečju pa je za trajno odstranitev dlak potrebnih nekje šest posegov. Cena posega je odvisna od izbranega predela, kjer se odstranjuje dlake, učinek terapij pa je trajen.

Kam se odpraviti na lasersko odstranjevanje dlak?

Če ste se odločili za lasersko odstranjevanje dlak, potem se verjetno sprašujete, katerega ponudnika izbrati. Zaradi vse večje priljubljenosti, so ta poseg začeli izvajati tudi izvajalci, ki zanj sploh niso usposobljeni. Žal laser vse pogosteje srečamo v različnih kozmetičnih salonih, kjer osebe še zdaleč niso kompetentne za delo z laserjem ali pa imajo zanj narejen le hiter tečaj. Ker je laser medicinski pripomoček, ki lahko ob nepravilni uporabi povzroči različne poškodbe, lahko z njim rokuje le usposobljena oseba. Dobro storitev laserskega odstranjevanja dlak tako nudijo laserske klinike ali pa estetski medicinski centri, kakršna je tudi Urbana Estetika d.o.o.

lasersko odstranjevanje dlak 2

Na kliniki Urbana Estetika pri svojem delu uporabljajo visokokakovosten diodni laser, ki velja za zlati standard laserskega odstranjevanja dlak. Tekom različnih raziskav in dela v praksi se je namreč izkazal  kot eden najučinkovitejših pripomočkov za nekirurške posege. Njegove pomembne prednosti so predvsem izjemno kakovostno opravljeno odstranjevanje, vrhunski končni rezultati, poleg tega pa tudi časovno krajše terapije in prvi vidni rezultati že po prvi terapiji.

Izberite najboljšo kliniko

Če si želite zares dobre obravnave v vrhunskem medicinskem estetskem centru, potem izberite Urbano Estetiko, v okviru katere deluje dr. Nina Suvorov, strokovnjakinja za plastično in estetsko kirurgijo. Dr. Suvorov je ustanoviteljica klinike, ki je odprla svoja vrata v sredini leta 2021. Ima dolgoletne izkušnje s področja estetske medicine in kirurgije, te pa je pridobivala tako doma, kot tudi v tujini. Svojim klientom ponuja različne kirurške in nekirurške posege, ki jim pomagajo do boljše samopodobe.

Vendar pa dr. Suvorov še zdaleč ni aktivna le v operacijski dvorani. Je namreč ena vodilnih strokovnjakinj na področju neinvazivnih medicinskih postopkih, med katerimi je poznana zlasti po vrhunskemu delu z botulinum toksinu in različnimi polnilih ter drugih tehnikah za pomlajevanje obraza in telesa. Med storitvami, ki jih opravlja je tudi lasersko odstranjevanje dlak, ki ga opravlja s pomočjo najboljšega laserja. Pri tem pa poskrbi za popolno nego kožo in vam svetuje glede ustrezne nege.

Vse storitve v Urbani Estetiki so individualno prilagojeni vsakemu posamezniku – lahko se odločite le za en poseg ali pa kombinacijo različnih, odvisno od vaših želja. Za vse informacije se obrnite na prijazno osebje klinike Urbana Estetika in stopite na pot do bolj samozavestnega vsakdana.

 

Avtor prispevka: