Motorna žaga

Motorna žaga Husqvarna – Za začetnike in prave gozdarske mojstre!

Čeprav smo v mrzlih zimskih dneh večinoma bolj lenobni in se zadržujemo v notranjih prostorih, pa je to tudi idealen čas za pripravo drv, podiranje dreves in ostala gozdarska opravila. In pri tem je nepogrešljiv pripomoček vsekakor kakovostna motorna žaga. Ta je s svojo vsestransko uporabnostjo, močjo in natančnostjo postala nezamenljivo orodje pri obdelavi lesa.

V tem članku se bomo osredotočili na motorno žago znamke Husgvarna, ki je že več let v samem vrhu motornih žag. Primerna je tako za začetnike kot tudi za že izkušene gozdarske mojstre in celo lesno industrijo. Predstavili bomo njene prednosti, spekter uporabe, različne modele in cene.

Motorna žaga kot nepogrešljivo orodje za delo v gozdu, domače projekte in lesno industrijo

Za začetek pa naj vam predstavimo, zakaj je motorna žaga v zadnjem času postala tako priljubljeno orodje, v katere vse namene se lahko uporablja in za koga je primerna.

Kot že zgoraj omenjeno, je motorna žaga izredno uporabna predvsem za obdelavo lesa. Omogoča namreč močen in natančen rez, zaradi česar se z njo hitro in učinkovito žaga drva, obrezuje in podira drevesa, čisti gozdove ter izvaja ostala gozdarska opravila. Hkrati pa je tudi enostavna za uporabo in prenosljiva. Delo z njo je izredno praktično in produktivno.

A čeprav je motorna žaga kot nekakšen sinonim za dela v gozdu, je uporabna tudi v številne druge namene. Pravzaprav se priporoča vsem mojstrom, ne le tistim, ki se ukvarjajo z obdelavo lesa, temveč tudi tistim, ki radi ustvarjajo ali urejajo okolico. Več kot odlična je na primer za raznovrstna dela okrog hiše, urejanje zelenih površin ter dela na vrtu, v sadovnjaku ali vinogradu. Pa tudi za urejanje okolice v urbanih okoljih, kot so na primer javni parki, šole, vrtci in zavodi. Zelo dobro pa se obnese tudi za oblikovanje in ustvarjalno rezanje lesa ter za delo v zahtevni lesni industriji.

motorna žaga

Zakaj izbrati motorno žago Husqvarna?

Je pa zato, da je motorna žaga tako učinkovita in uporabna v različne namene, potrebno izbrati tudi dovolj kakovostno motorno žago. In pa predvsem model žage, ki je najbolj primeren za vaše potrebe. Tukaj pride še posebej v poštev motorna žaga Husqvarna. Ta se ponaša s kar štirimi različnimi serijami motornih žag – ‘Homeowner’, ‘Professional’, ‘Heavy-duty’ in ‘Battery-powered’. Tako da res pokrije širok spekter uporabe in je primerna tako za začetnike kot tudi za profesionalce in tiste, ki izvajajo najbolj zahtevna opravila.

Hkrati motorne žage Husqvarna odlikuje še izredno napredna tehnologija, zaradi katere so bolj učinkovite in natančne ter enostavne za opravljanje, kot pa ostale motorne žage. Vgrajen imajo na primer avtomatski uplinjač AutoTune, ki samodejno povečuje moč motorja in zagotavlja najbolj optimalno delovanje žage. Za zmanjšanje tresljajev ob delu z motorno žago pa je tukaj še protivibracijski sistem LowVib. Ta poskrbi zato, da je delo z žago bolj udobno in manj utrujajoče.

Prednost motorne žage Husqvarna je tudi sistem za centrifugo oziroma čiščenje zraka Air Injection. Z njim se izvaja bolj dosledno čiščenje filtrov in posledično poskrbi za manjšo obrabo komponent žage. Daljšo življenjsko dobo naprave pa zagotavlja še sistem za mazanje z oljno črpalko. In naposled še inovativno ohišje iz magnezija, ki je izredno trpežno in odporno na zunanje vplive ter težke delovne pogoje.

motorna žaga

Koliko stane motorna žaga Husqvarna?

Ob vseh teh prednostih, ste verjetno mnenja, da je motorna žaga Husqvarna tudi neprimerljivo dražja od vseh ostalih motornih žag, kajne? Ampak temu sploh ni tako. Zaradi raznovrstnih modelov, so namreč motorne žage Husqvarna na voljo tudi v različnih cenovnih rangih.

Manjšo motorno žago za nezahtevna domača opravila iz serije ‘Homeowner’ lahko tako na primer dobite že za okrog 300 evrov. Za žago, kot jo uporabljajo profesionalni gozdarji boste odšteli okrog 600 do 900 evrov. Cena tistih najbolj zmogljivih motornih žag Husqvarna iz serije ‘Heavy-duty’ pa se giblje nekje od 1.000 do 1.200 evrov. Ampak pri tem se je potrebno zavedati, da so te žage res primerne za težja in zahtevna opravila.

Končna cena motorne žage Husqvarna je torej res odvisna od tega, za kakšne potrebe boste žago potrebovali oziroma kakšna dela izvajate. Vam pa zagotavljamo, da vam bo ta motorna žaga olajšala opravila in vam bo dolgo ter učinkovito služila.

Avtor prispevka: