MSm kapsule

MSM kapsule imajo različne zdravilne učinke

MSM kapsule so prehranski dodatek, ki se pogosto jemlje za boljše zdravje sklepov. Izdelani so iz metilsulfonilmetana, naravne spojine, ki jo najdemo v nekaterih živilih in tudi v človeškem telesu. Zagotavljale naj bi številne koristi za zdravje sklepov, vključno z zmanjševanjem vnetij, bolečin in togosti. Prav tako MSM kapsule, ki jih lahko kupimo v spletni trgovini Hiša zdravja, pomagajo izboljšati obseg gibanja in delovanje sklepov. Na splošno veljajo za varne za večino ljudi. Vendar pa pri jemanju katere koli vrste dodatkov vedno obstaja možnost neželenih učinkov. Nekateri pogosti neželeni učinki so želodčne težave, driska, glavobol in omotica. Če se pojavi kateri koli od teh neželenih učinkov, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Zakaj je pomemben magnezij?

Magnezij je bistven mineral za človekovo zdravje, saj sodeluje pri več kot 600 biokemičnih reakcijah v telesu. Sodeluje pri proizvodnji energije, krčenju mišic, delovanju živcev in uravnavanju krvnega sladkorja. Ta mineral je povezan tudi s lajšanjem številnih zdravstvenih težav, vključno z migrenami, sladkorno boleznijo tipa 2 in osteoporozo. Čeprav magnezij najdemo v številnih živilih, je njegovo pomanjkanje razmeroma pogosto. Za odpravo pomanjkanja in ohranjanje optimalnega zdravja so morda potrebni dodatki.

Zdravilni učinki

Metilsulfonilmetan je v naravi prisotna organska žveplova spojina. V majhnih količinah ga najdemo v različnem sadju in zelenjavi ter v nekaterih vrstah morske hrane. Prisoten je tudi v človeškem telesu in ima vlogo pri ohranjanju zdravega vezivnega tkiva. MSM kapsule veljajo za čudežno zdravilo za različne bolezni, od artritisa do raka. Vendar je znanstvenih dokazov, ki bi potrdili te trditve, malo, zato je potrebnih več raziskav, da bi ugotovili njegovo učinkovitost . Prodaja se kot prehransko dopolnilo, na voljo je tudi v kremah in gelih za lokalno uporabo, ki se nanesejo na kožo. Učinkovit je pri zdravljenju bolečin pri artritisu. Nekaj študij je pokazalo, da lahko pomaga zmanjšati vnetje in bolečino pri ljudeh z osteoartritisom.

Zdravstvene koristi

Magnezij lahko pomaga pri migrenah. Migrena je pogosta težava, ki prizadene približno 12 % prebivalstva. Pogosto so hude in lahko povzročijo invalidnost. Več študij je pokazalo, da lahko njegovo dodajanje pomaga zmanjšati pogostost in resnost migrene. Visok krvni tlak je glavni dejavnik tveganja za bolezni srca in možgansko kap. Dokazano je, da ta dodatek znižuje krvni tlak pri ljudeh z visokim krvnim tlakom. Sladkorna bolezen tipa 2 je vse večja težava po vsem svetu. Zanjo so značilne visoke ravni sladkorja v krvi in odpornost na inzulin. Več študij je pokazalo, da lahko njegovo dodajanje pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni tipa 2. Bolezni srca so vodilni vzrok smrti po vsem svetu. Pomanjkanje mikrohranila je povezano s povečanim tveganjem za bolezni srca.

magnezij

Lajšanje bolečin v sklepih in mišicah in druge koristi

MSM kapsule, ki jih dobite v spletni trgovini Hiša zdravja, lajšajo tudi bolečine v sklepih in mišicah. V eni od raziskav je bilo ugotovljeno, da je lokalni gel učinkovito blažil bolečine in togost pri ljudeh z osteoartritisom kolena. Nekateri trdijo, da lahko pomaga pri zdravljenju alergije. Vendar pa te trditve ne podpirajo nobeni znanstveni dokazi. Obstaja nekaj epidemioloških dokazov, ki kažejo, da lahko pomaga pri zaščiti pred rakom. Ena od raziskav je pokazala, da je bilo pri ljudeh, ki so jemali MSM kapsule, tveganje za razvoj raka debelega črevesa manjše. Vendar pa ni jasno, s kakšnim mehanizmom vpliva na tveganje za nastanek raka. Za potrditev teh ugotovitev je potrebnih več raziskav.

Še nekatere dodatne zdravstvene koristi

Magnezij zmanjšuje tveganje za možgansko kap. Možganska kap je resen problem in glavni vzrok smrti po vsem svetu. Pomanjkanje minerala je povezano s povečanim tveganjem za možgansko kap. Dokazano je, da njegovo dodajanje zmanjšuje tveganje za možgansko kap. Pomaga tudi pri simptomih PMS. Predmenstrualni sindrom je pogosta težava, ki prizadene do 40 % žensk. Zanj so značilni številni telesni in psihološki simptomi, ki se pojavijo v dneh pred menstruacijo. Več študij je pokazalo, da lahko njegovo dodajanje pomaga zmanjšati resnost simptomov. Magnezij pomaga pri tesnobi in depresiji. Dokazano je, da njegovo dodajanje pomaga pri anksioznosti in depresiji.

Veljajo za varne

MSM kapsule na splošno veljajo za varne, če se jih jemlje peroralno v priporočenih odmerkih. Naj bi bil varen tudi pri nanašanju na kožo. Lahko izboljša videz kože. Nekaj manjših študij je pokazalo, da lahko pomaga zmanjšati vnetje in rdečico na koži. Poleg tega je ena od študij pokazala, da je gel učinkovit pri zdravljenju aken. Vendar je za potrditev teh ugotovitev potrebnih več raziskav.

Magnezij zmanjšuje tveganje za osteoporozo

Osteoporoza je resna težava, za katero je značilno tanjšanje kosti in povečano tveganje za zlome. Njegovo pomanjkanje je povezano s povečanim tveganjem za osteoporozo. Vključen je v delovanje možganov, vključno s spominom in učenjem. Pomanjkanje je povezano z upadom možganskih funkcij. Dokazano je, da njegovo dodajanje izboljša delovanje možganov. Sodeluje pri proizvodnji energije in krčenju mišic. Pomanjkanje lahko povzroči utrujenost in slabšo zmogljivost pri vadbi. Vnetje je normalen odziv telesa na poškodbo ali bolezen. Vendar pa lahko kronično vnetje prispeva k številnim boleznim, kot so bolezni srca in raka. Omenjen mineral ima protivnetne lastnosti, pomanjkanje pa je povezano s povečanim vnetjem.

Avtor prispevka: