baterijski puhalnik listja

Izberite pravi baterijski puhalnik listja

Ustrezen baterijski puhalnik listja znatno olajša vaše delo na vrtu. Gre namreč za izredno priljubljen vrtni delovni stroj, po katerem z veseljem posežejo tako profesionalcih kot zasebnikih. Če smo še nekoč lahko baterijski puhalnik listja srečali le pri profesionalnih komunalnih delavcih, so vam danes na voljo v za to specializiranih trgovinah. V podjetju Žibert, kjer vrtni stroji predstavljajo strast, boste po ugodnih cenah lahko dobili zares najboljši primerek, ki bo vaše delo na dvorišču spremenil v pravo vrtno doživetje.

Ker pa vsak baterisjki puhalnik listja ni enak, morate izbrati tistega pravega. Za nasvet se je vedno dobro obrniti na strokovnjaka, mi pa vam predstavljamo nekaj trikov, s pomočjo katerih bo vaša odločitev pri nakupu veliko lažja.

Različne uporabne možnosti

Baterijski puhalnik listja je vsestranski vrtni stroj, ki jih lahko uporabljate za najrazličnejše namene:

  • za pometanje dvorišča,
  • z njimi lahko posušite avto po pranju
  • uporabite ga lahko celo za čiščenje žlebov.

Poznamo električni in bencinski puhalnik listja, vedno bolj priljubljena pa je baterijska ali akumulatorska izvedba tega priročnega vrtnega orodja. Z njegovo pomočjo je namreč v popolnosti mogoče urediti okolico vašega doma. Čeprav je odpadlo listje glavni problem jesenskega časa, pa boste lahko svoj baterijski puhalnik listja uporabljali tudi pozimi. Z njim lahko namreč učinkovito očistite sneg, brez ostankov vode. Tako vaše dvorišče ne bo zmrzovalo, vi pa boste na račun tega veliko bolj varni. Prav tako pa boste lahko priročno odmetavali tudi suhi sneg.

baterijski-puhalnik-listja-2

Kakšen baterisjki puhalnik listja izbrati

Listje je velika jesenska nadloga, ki pa ne predstavlja zgolj estetske motnje na vašem vrtu. Odpadno listje, ki se nabere v žlebovih lahko povzroči njihovo zamašitev, vam pa nepotrebne dodatne stroške. Lastniki hiš se zato zagotovo še kako dobro zavedate, kako pomembna je redna in vestna skrb za okolico vašega doma. Z baterijskim puhalnikom listja pa bo slednje postalo enostavno in hitro narejeno opravilo.

Kakšen baterijski puhalnik boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših delovnih potreb in velikosti dvorišča, ki ga imate okoli hiše. Pri majhnih vrtovih vam bo zadostoval model s srednjo zmogljivostjo, medtem ko boste za obsežnejše površine zagotovo potrebovali veliko močnejši baterijski puhalnik listja.

Puhalniki, ki so lahko hkrati tudi sesalniki listja, se med seboj torej ločijo po moči, ki je obenem tudi glavni pokazatelj njihove vsestranskosti. V praksi to pomeni, da boste lahko z močnejšimi puhalniki brez težav odstranili trdovratnejše mokro listje, ki se rado prilepi na tla.

Velikost vrta prav tako pomembno vpliva na končno izbiro puhalnika. Glavna prednost baterijskega puhalnika je, da vas pri delu ne ovira prav noben kabel. Z njim lahko tako očistite listje po celotni površini vašega vrta ali dvorišča. Akumulatorski modeli so zato prva izbira vseh lastnikov velikih zelenic in prostranih dvorišč.

Privlačna ponudba

V podjetju Žibert svojim strankam ponujajo lahke, a hkrati izjemno zmogljive baterijske puhalnike listja. In to po nadvse dostopnih cenah, ki jih oplemenitijo tudi s številnimi popusti. Vsak baterijski puhalnik listja iz njihove ponudbe poganja zelo zmogljiv brezkrtačni motor, ki omogoča veliko moč delovanja. Kot zelo priročna funkcija pa se izkaže tudi opcija ‘turbo boost’. Ta omogoča odstranjevanje tudi najtrdovratnejših stvari z vašega vrta. Seveda pa lahko vsak uporabnik hitrost samega delovanja poljubno nastavlja in moč pihanja prilagodi svojim potrebam.

baterijski puhalnik listja 1
baterijski puhalnik listja 1

Zmogljiv baterijski puhalnik se bo z veseljem spopadel z ostanki odpadlega listja, pokošene trave in celo z manjšimi vejami ter lubjem obrezanega drevja. Tako boste vaš vrt lahko do potankosti uredili, njegov izgled pa popolnoma enostavno tudi vzdrževali. Pomembno pa je, da izberete puhalnik, ki ima dovolj močan pretok in hitrost zraka. Ti dve lastnosti namreč vplivata na to, kako hitro boste spihali določeno količino listja. Le dovolj zmogljiv baterijski puhalnik listja bo lahko z vašega dvorišča odstranili tudi bolj trdovratne smeti.

Za maksimalno udobje pri delu

Pri podjetju Žibert si prizadevajo v svojo ponudbo vključiti vrtne delovne stroje, ki uporabniku kar se da olajšajo samo delo. Z baterijskim puhalnikom listja z nahrbtnikom za baterijo bo vaš boj z odpadlim listjem in ostalim materialom še toliko bolj uspešen. Ta model je še toliko bolj priročen za uporabo, saj popolnoma razbremeni vaše roke. Pohvali pa se lahko tudi s posebno ročko na cevi, ki vsebuje vse potrebne komande za enostavno upravljanje puhalnika. Drugo roko imate zato lahko prosto, delo pa je veliko bolj učinkovito.

Verjetno se tudi vi pogosto srečujete s pomanjkanjem časa. Ta hitro privede do neurejene okolice vašega doma in posledično vaše slabe volje. Če želite uspešno in brez velikega hrupa očistiti listje z vašega dovoza ali vrta, potem je odločitev za puhalnik listja več kot nujna. In kako poteka delo s tem priročnim orodjem? S pihanjem zraka zelo hitro in natančno zberete odpadlo listje na enem mestu, nato pa gale še pospravite v vrečo. Na tak način boste lahko prihranili veliko svojega dragocenega časa, ki ga boste lahko namenili drugim pomembnejšim rečem. Svoj prosti čas raje preživite z družino in uživajte v urejeni okolici vašega doma.

Avtor prispevka: