pvc okna

Ali so PVC okna dobra za naše zdravje?

Sodobno zasnovan dom mora biti energetsko učinkovit – poleg kvalitetne gradnje k temu pomembno prispevajo tudi okna. Kot odlična rešitev pa se izkažejo prav PVC okna. Že na začetku je potrebno poudariti, da je ponudba PVC oken na trgu je izjemno široka, zato je zelo pomembno, da izberete zares kakovostna. Dobro izoliran dom pa ni le udoben, ampak tudi pomembno vpliva na naše zdravje. Zakaj? V prvi vrsti zato, ker nas izolacija ščiti pred nabiranjem vlage v prostoru, ki je predpogoj za nastanek trdovratne in škodljive plesni. Okna pa hkrati preprečujejo vdor škodljivih delcev, ki so posebej v času kurilne sezone v zraku prisotni v večjih količinah. Če si torej želite zagotoviti energetsko učinkovit, funkcionalen in zdrav dom, je izbira pravih oken ključnega pomena.

pvc-okna-1

Zakaj izbrati PVC okna

Izbira PVC oken se izplača iz večih razlogov. Moderna okna iz PVC-ja namreč predstavljajo najboljšo kombinacijo med kakovostjo in ceno. Po svoji kvaliteti se lahko namreč v marsičem kosajo z lesenimi okni, vendar boste za njih odšteli veliko manj. Uporaba vrhunskih materialov bo zagotovila dobro izolacijo, tako toplotno kot zvočno. Ena izmed njihovih glavnih prednosti pa je zagotovo izredno enostavno vzdrževanje – le občasno čiščenje.

Spodaj vam naštevamo nekaj glavnih razlogov, zakaj se številni kupci odločajo prav za to vrsto oken:

  1. Cena: PVC je material, ki slovi po dokaj ugodni ceni. S pomočjo sodobne tehnologije pa so ga tako izpopolnili, da se lahko brez težav kosa z lesom in aluminijem. Če ravno menjate okna in ob tem želite prihraniti, potem so PVC okno prava izbira za vas. V primerjavi z lesenimi okni jih namreč odlikuje precej večja cenovna ugodnost, po kvaliteti pa se od njih praktično ne razlikujejo.
  2. Enostavno vzdrževanje: vsi dobro vemo, da je lesena okna, v kolikor želite ohraniti njihovo prvotno podobo in kakovost, potrebno redno vzdrževati. Les namreč zahteva posebne tretmaje, ki mu podaljšajo življenjsko dobo in pomagajo ohraniti njegovo prvotno stanje. PVC okna pa so za vzdrževanje zelo enostavna. Le obrišete jih in po potrebi vzdržujete.
  3. Trajnost: nakup PVC oken zagotovo sodi med trajnostne naložbe. Nikoli namreč ne bodo začela gniti ali razpadati, kot se to lahko zgodi pri lesenih. Zaščitena pa so tudi pred rjavenjem, ki mu okna s kovinskimi okvirji hitro podležejo. Prav tako so protivlomna in zaradi svoje kompaktnosti veliko varnejša pred vlomi kot lesena. PVC okna so, za razliko od lesenih, odporna na vlago. Preprečujejo njeno nabiranje v prostoru in tako ščitijo vaš dom pred pojavom trdovratne plesni. Na tak način pa učinkovito zaščitijo zdravje vaše družine.
  4. Varnost: Varnost je pomembna lastnost, ki jo okna zagotovo morajo zagotoviti. PVC oknom večjo varnost zagotavlja sredica iz jekla. Tako bo vaš dom zaščiten pred morebitnimi vlomi, vetrom ter drugimi neugodnimi vremenskimi pojavi.

IN-LINE – perfekcija v dovršenosti

Pri podjetju Cugelj d.o.o. se že vrsto let ukvarjajo z izdelavo oken različnih vrst. V svoji ponudbi imajo tako tudi PVC okna najvišjega kakovostnega razreda. Še posebej pa so ponosni na modele, ki jih odlikuje prav posebna IN-LINE tehnologija. Gre za novost v svetu oken, predstavlja pa tehnologijo za izdelavo perfektnih spojev na PVC stavbnem pohištvu. Podjetje Cugelj d.o.o. pa je trenutno edini proizvajalec v Sloveniji, ki izdeluje perfekten spoj IN-LINE. Če tudi vi prisegate na popolnost in za svoj dom želite le najboljše, potem je odločitev za okna Cugelj prava za vas.

pvc okna 1

IN-LINE predstavlja revolucio v svetu PVC stavbnega pohištva, saj zahvaljujoč patentirani tehnologiji, PVC okno v izgledu končno lahko konkurira lesenemu in aluminijastemu oknu. Nova tehnologija omogoča neviden, tako imenovani slepi spoj. Glavna prednost IN-LINE je v prvi vrsti estetika, saj je spoj zares perfektno dovršen in popolnoma neviden. Z novo tehnologijo pa lahko med sabo spajajo različne barve in materiale ter tako ustvarijo perfektno dovršeno okno, ki vas zagotovo ne bo razočaralo.

PVC okna v videzu lesa

Dejstvo je, da so okna iz PVC materiala še nekoč izgledala izredno robustna, nemalokrat pa so s svojimi masivnimi okvirji (bele barve) celo pokvarila celoten izgled hiše. Danes temu seveda ni več tako in tudi PVC okna postajajo sinonim za eleganco. Med ljudmi so tako vedno bolj priljubljeni tisti modeli, ki po videzu spominjajo na lesena. Les je namreč brez dvoma material, ki med širšo populacijo uživa velik ugled.

PVC okna v videzu lesa pričarajo pridih domačnosti, udobja in topline. Poleg lesenih odtenkov pa so vam na voljo tudi številne druge barvne različice, med katerimi boste zagotovo našli tisto, v katero se boste zaljubili na prvi pogled.

Vlagajte v trajnost

Če si želite trajen, učinkovit in zdrav dom, potem se odločite za naložbo v PVC okna. Med vsemi okni imajo prav tista, narejena iz PVC materiala, najdaljšo življenjsko dobo. To gre predpisati predvsem njihovi neverjetni odpornosti na najrazličnejše dejavnike iz okolja, ki jim preprosto ne morejo priti do živega. Njihova življenjska doba se zato šteje v desetletjih. Zavedajte se, da boste z njihovim nakupom svoji družini podarili tisto, kar največ šteje – udoben in topel dom.

Avtor prispevka: