žaluzije notranje

Notranje žaluzije izdelane v podjetju z dolgoletno tradicijo

Okna služijo kot oči hiše. Pomagajo, da se iz notranjosti vidi ven in včasih so popolnoma odkrita, drugič pa se jih zakrije. Tu so v veliko pomoč senčila, s katerimi se lahko regulira pogled v in iz hiše. Podjetje Roltek vam nudi bogato izbiro zunanjih in notranjih senčil, med katerimi so žaluzije notranje, ali pa zunanje, med najbolj priljubljenimi. Poleg tega pa obstajajo še ostale vrste senčil, ki v notranjosti ustvarijo prijeten ambient, poleg tega pa prostor zaščitijo pred zunanjimi vremenskimi vplivi in nezaželenimi pogledi. V nadaljevanju si preberite, zakaj so žaluzije (notranje in zunanje) med najbolj priljubljenimi in kaj so njihove prednosti pred ostalimi vrstami senčil.

Glavna naloga senčila

Glavna naloga senčila je, da varuje notranjost pred soncem in bleščanjem, pa tudi pred nepovabljenimi pogledi. V nekaterih primerih senčilo varuje okno tudi pred ostalimi vremenskimi vplivi. Najbolj osnovne vrste senčil so rolete, žaluzije – notranje in zunanje, pa tudi plise ali lamelne zavese, roloji in podobno.

Senčilo pripomore tudi h končnemu izgledu objekta in notranjega prostora. Z dobrim izborom se prispeva k temu, da je vaše bivanje harmonično in se v njem dobro počutite. Ker obstajajo različni okusi in želje, je tudi izbira senčil velika. Tako si lahko res vsak izbere tako senčilo, ki bo najbolj pasalo v njegov prostor.

Tisti, ki si želijo zgolj senčila, ki bo opravilo svoje delo in še dodatno zavarovalo okna, so zunanja senčila najboljša izbira. Tu so med najbolj priljubljenimi rolete ali pa zunanje žaluzije. Notranje prostore pa bodo bolj popestrila notranja senčila, hkrati pa še zaščitila notranjost pred soncem. Zato se tisti, ki jim je notranja oprema zelo pomembna, v veliki večini odločijo za notranje žaluzije, roloje ali plise zavese.

Zunanje ali notranje žaluzije

Vedno obstaja vprašanje, če so v igri žaluzije – notranje ali zunanje – katere izbrai? Nekateri so ljubitelji notranjih senčil in drugi zunanjih, zato je za njih izbira enostavna. Tisti pa, ki nimajo izkušenj z različnimi vrstami senčil ali pa si želijo nekaj novega, pa je izbira težja.

Za žaluzije notranje, se odločajo tisti, ki imajo radi večjo kontrolo nad senčilom. Če je žaluzija notri, bo to pomenilo, da z njo lažje upravljate in jo čistite. Notranje žaluzije so namreč izjemno preproste za čiščenje, saj jih imate na dosegu rok. Tudi samo čiščenje ni prezahtevno, saj žaluzije notranje ne morejo biti močno umazane, razen sloja prahu, ki se bo nabiral na lamelah. Nekateri se za žaluzije na notranji strani odločajo tudi zato, ker služijo kot dodaten modni kos, ki ustvari prijeten ambient.

Z razliko od notranjih, pa so zunanje žaluzije oddaljene od življenja v notranjosti. Spustite jih, ko potrebujete senco ali pa da se skrijete pred nepovabljenimi opazovalci. Čeprav so zunanje žaluzije prav tako enostavne za čiščenje, je dostop do njih malenkost bolj težaven. Ker so nameščene na zunanji strani, so lahko tudi bolj umazane. Vsak vremenski vpliv lahko umaže zunanje žaluzije. In čeprav so trdne in trpežne, se bodo prej poškodovale, kot žaluzije notranje namestitve.

Prednosti notranjih žaluzij

Obstaja veliko prednosti, ki jih imajo pred ostalimi senčili prav notranje žaluzije. Notranje žaluzije slovijo po tem, da so najbolj razširjeno in poznano notranje senčilo. Pred drugimi imajo več prednosti, ki lahko vplivajo na njihovo priljubljenost. Združujejo lastnosti različnih senčil in to je zagotovo en izmed faktorjev, da se veliko ljudi odloča za njih.

Ko gre za žaluzije, notranje (pa tudi zunanje), je omogočena nastavitev naklona lamel. Naklon lamel omogoča, da se nastavi prehod svetlobe v notranjost. Zaradi tega so pogoste tudi v otroških sobah, kjer je to res pomembno. Izbirate lahko ali boste v prostor spustili veliko sonca ali pa bo prostor skoraj popolnoma temen.

prednosti-notranjih-zaluzij-1

Ker so izdelane iz aluminija, gre za lahko senčilo, katerega se ga enostavno premika. Roltek lamele so izdelane v dveh dimenzijah in izbirate lahko med širokim spektrom barv. Prav tako obstaja več vrst upravljanja žaluzije. Notranje žaluzije se lahko upravlja na več načinov, za katerega se odločite, pa je odvisno od vaših želja in preferenc. Žaluzije se bo upravljalo v dveh fazah. Upravlja se naklon lamel in spuščanje in dviganje lamel. V osnovi se jih dviguje in spušča s paličico, nastavitev naklona lamel pa se upravlja z vrvico. Poleg tega se lahko notranje žaluzije upravlja tudi z monokomandno ročico ali motorjem.

Senčila Roltek

Podjetje Roltek ima dolgo tradicijo z izdelovanjem vseh vrst senčil za različne objekte. Pred konkurenco imajo veliko prednosti in individualna obravnava vsake stranke je zagotovo na visokem mestu. Stranki se Roltek strokovnjaki popolnoma posvetijo in skupaj se najde najboljša rešitev za njihov dom ali drug objekt. Potem se za stranko izdela senčilo po točnih dimenzijah in v barvah, ki si jih je stranka izbrala. Naj bodo to žaluzije – notranje ali zunanje, ali pa katera druga vrsta senčil, za vas se bo izdelalo prav tako senčilo, kot si ga želite.

Za boljšo predstavo se lahko odpravite tudi v prodajni salon Roltek, kjer boste v živo videli, kako posamezen produkt izgleda. Tako se boste lažje odločili za najboljše senčilo in na koncu zagotovo ne boste razočarani.

Avtor prispevka: