adrenalinski-parki-v-sloveniji

Adrenalinski parki v Sloveniji nudijo izjemno zabavo v objemu prelepe narave

Po dolgem in širokem območju Slovenije boste našli številne adrenalinske oziroma avanturistične parke, ki bodo popestrili vaše poletne počitnice v Sloveniji in vas izstrelili pod nebo; včasih povsem dobesedno! Adrenalinski parki v Sloveniji so znani daleč naokrog. Spodaj je opis najboljših parkov z informacijami o tem, kaj ponujajo, kje se nahajajo in druge koristne informacije.

Hodite lahko med vrhovi dreves po visokih vrveh, drznete si lahko pilotirati svojo lastno kapsulo, ko se spuščate navzdol po hribu ali pa se tesno držite robov, ko se cik-cak spuščate po strmini v vagončku. Če boste med poletnimi počitnicami potrebovali dogodivščino, jih adrenalinski parki v Sloveniji nudijo več kot dovolj!

Adrenalinski park Betnava

Pustolovski park Betnava leži na robu Maribora v naravnem gozdnatem območju ob vznožju Pohorja. Park je dobro urejen in ponuja sedem pustolovskih poti na različnih višinah pod krošnjami dreves. V veliki večini so vsi adrenalinski parki v Sloveniji primerni tudi za otroke, ta pa poleg tega ponuja mnogo dogodivščin tudi za resnične ljubitelje ekstremnih športov. Za varnost v parku skrbijo inštruktorji, ki vas naučijo osnovnih tehnik plezanja in premagovanja ovir. Park je odprt in vabi iskalce pustolovščin od marca do oktobra.

Adrenalinski park Bled

Pustolovski park, ki se nahaja nad Bledom, na Straži, je poln zabavnih, unikatnih in adrenalinskih izzivov. Nahaja se v naravnem okolju dreves, kar mu daje posebno privlačnost. Kar 81 zanimivosti in izzivov je postavljenih za preizkušanje ravnotežja in spretnosti na višini do 10 metrov nad tlemi. Vsi adrenalinski parki v Sloveniji imajo svoje vodiče, ki vam razložijo vse varnostne postopke in vam, preden se vaša avantura začne, pomagajo pravilno namestiti varnostni pas. Popeljejo vas skozi kratek tečaj na terenu, ki prikazuje pravilen in varen način pritrditve na varnostne kable. Po tem kratkem varnostnem tečaju se nato sami soočite s prvimi izzivi, inštruktorji pa so vam ves čas na voljo za nasvete.

adrenalin-slovenija

Zip line Bovec

Če vas zanima adrenalin; potem bodo adrenalinski parki v Sloveniji zagotovo potešili vaše želje. Ne glejte dlje od te avanture v Bovcu in preizkusite nekaj res neverjetnega in razburljivega. Visoko nad tlemi vozite po kablu in dosežete lahko hitrost do 60 km/h, medtem ko vas poganja gravitacija. Kakšna svoboda, kakšen adrenalin, se voziti po zip line liniji 130 – 200 metrov nad tlemi. V veliki večini so adrenalinski parki v Sloveniji locirani globje v objemu narave in tudi ta avantura se začne bližje tlom, z zagonom v gore po slikoviti cesti pa nato dosežete izhodišče tega 2,4 km dolgega potovanja. Izkušeni inštruktorji poskrbijo, da ste pravilno opremljeni z varnostnim pasom in pripravljeni na maksimalno uživanje v letu.

Poletni adrenalinski park v Kranjski Gori

Vsi adrenalinski parki v Sloveniji so umeščeni v prečudovito naravo in tako tudi Kranjska Gora poleg svojih neverjetnih adrenalinskih dogodivščin ponuja obiskovalcem na primer kolesarski park in druge različne užitke v naravi. Adrenalin v kolesarskem parku vas bo spremljal na prosti vožnji čez skakalnice in druge ovire.

Na voljo vam je tudi poletni tobogan Besna Pehta, ki se spušča po smučišču Vitranc in ponuja tako drzne kot gladke spuste, ki jih lahko preizkusite sami ali z otroki. V bližini poletnega sankališča in kolesarskega parka Bedančeva drča najdete poleg vsega naštetega še stezo, ki ponuja vožnjo z zračnimi blazinami. Transportni trak vas pripelje do začetka žleba, nato pa se spustite po adrenalinskem 70-metrskem drsniku na zračnih blazinah.

adrenalinski-parki-2

Zip line v Planici

Adrenalinski parki v Sloveniji se lahko pohvalijo z enimi najbolj razburljivih parkov po Evropi. Če ste ljubitelj smučarskih skokov in ste vedno želeli izkusiti občutek letenja, potem je to vaša priložnost. V Planici je zdaj za vse obiskovalce odprt najstrmejši zipline spust po največji skakalnici na svetu. Ste pripravljeni na najbolj razburljivo vožnjo v svojem življenju?

Poletni adrenalinski park Krvavec

Poletni park Krvavec je, kot vsi adrenalinski parki v Sloveniji, odličen kraj za doživetje čudovite narave. Ponuja plezanje po drevesih z različno zahtevnimi ovirami, gorsko kolesarjenje, karting, plezalni stolp, trampolin, lokostrelsko igrišče, igrišče za spretnosti mobilnosti, igrišče za frizbi in 100-metrsko progo za adrenalinski spust po strmini. Dostop je omogočen z žičnico, vstop v park pa vključuje uporabo vseh zmogljivosti parkov, povratno vožnjo z žičnico in neomejeno vožnjo s štirisedežnico Tiha Dolina v času obratovanja parkov.

Avtor prispevka: