brisalci

Kvalitetni brisalci z dolgo življenjsko dobo

Večina od nas ne razmišlja o tem, kako obrabljeni so brisalci, dokler nas prva velika nevihta, roj hroščev ali snežni metež v sezoni ne opomni s strašnim spoznanjem, da jih je treba zamenjati. Preverjanje brisalcev vsako pomlad in jesen vam lahko pomaga pri varnosti na cesti. Njihova zamenjava je enostavna. V nadaljevanju preberite naš praktični pregled preizkušanja brisalcev, ki vam bo pomagal izbrati najboljšo zamenjavo ali nadgradnjo brisalcev za vašo vožnjo.

Razlike med kakovostnimi in slabimi brisalci

Prva in osnovna razlika je v vidljivosti po prehodu brisalca čez steklo. Če pustijo vodne trakove ali je vidnost po prehodu zelo majhna, jih je vsekakor treba zamenjati.

Visokokakovostni brisalci imajo poleg tega, da zelo dobro očistijo steklo, tudi nekaj drugih stvari, za katere bi morali vedeti, preden se odločite za nakup. Delujejo skoraj tiho pri vseh hitrostih. Po drugi strani imajo slabši brisalci pogosto težave z brisanjem pri večjih hitrostih, ker ne morejo obvladati velike količine vode, ki zadene steklo.

Višja kakovost s tem ne bo imela težav in tudi v težkih razmerah bo steklo čisto. Prav tako jih boste zelo enostavno namestili na svoj avto, njihove metle pa so narejene iz kakovostnejšega materiala, zato bo njihova življenjska doba veliko daljša.

Skrb za brisalce

Da bi brisalci zdržali čim dlje, poskrbite za nekaj stvari. Če v vročih poletnih mesecih vemo, da bo naš avto dlje časa stal na enem mestu, izpostavljenem soncu, bi bilo dobro dvigniti brisalce, da se ne držijo stekla. Priporočljivo je tudi dvig brisalcev pozimi, da brisalci na steklu zaradi zelo nizkih zimskih temperatur ne zmrznejo.

Ker so metle zelo občutljive in krhke, če se jim kaj takega zgodi, je zelo verjetno, da jih bomo morali kmalu zamenjati. Poleg tega njihova uporaba na suhem steklu ni priporočljiva. Če je steklo nekoliko umazano, je bolje, da najprej uporabite tekočino za pranje vetrobranskega stekla in šele nato pustite, da brisalci opravijo svoje delo do konca.

Silikonski brisalci

Se sprašujete, ali so silikonski brisalci boljši od tistih iz naravne gume? Mnenja so deljena. Nekateri imajo namreč dobre izkušnje s silikonskimi brisalci, nekateri pa slabe. Prednosti silikonskih brisalcev, ki se opazi, je, da pri brisanju na steklu pustijo tanko plast silikona. Ta plast je lahko koristna pri vožnji v dežju, ker odbija vodo z vetrobranskega stekla, lahko pa je tudi nezaželen in nevaren dejavnik.

Kakovostni silikonski brisalci so na splošno bolj odporni na vremenske razmere (poletna vročina in UV svetloba), manj pa so odporni proti fizičnim poškodbam, ki jih povzroči umazanija na vetrobranskem steklu. Torej, pri silikonskih brisalcih morate biti previdni – če se odločite za silikonske brisalce, vam svetujemo, da izberete resnično kakovostne in preizkušene.

Večina svetovno znanih proizvajalcev še vedno prisega na brisalce iz naravne gume, ker so resnično zanesljivi. V kombinaciji z različnimi premazi grafitna ali teflonska prevleka (teflon je znan kot najbolj spolzka snov na svetu) omogoča popolno in tiho brisanje v vseh vremenskih razmerah, ne da bi se morali skrbeti, da bo šlo kaj narobe.

Kako izbrati najboljše silikonske metlice brisalcev

Nakupovanje metlic brisalcev je lahko presenetljivo zapleteno. Če ste že kdaj bili v trgovini z avtomobilskimi materiali, ste morda videli debelo knjigo, ki navaja vse različne vrste metlic brisalcev in vozila, na katerih bodo delali. Izbira pravega načina brisanja in načina pritrditve bo pomagala zagotoviti njihovo enostavno namestitev in pravilno delovanje v vašem vozilu.

Ne glede na to, katero vrsto metlic ste izbrali, je pomembno, da se pravilno prilegajo vašemu vozilu. Da se pravilno prilegajo vašemu vozilu, morajo biti prave dolžine in imeti tudi pravi tip priključka.

Druga pomembna odločitev pri brisalcih, je slog metlice brisalcev, ki jo želite uporabiti za svoje vozilo. Obstaja več različnih možnosti glede na okolje, kamor se boste vozili.

Ne glede na to, katero izmed teh možnosti izberete, bo na voljo veliko različnih proizvajalcev in modelov. Izbira pravih brisalcev za vaše vozilo in okolje, v katerem vozite, vam bo pomagala zagotoviti, da boste vedno lahko varno videli in potovali.

kvalitetni-brisalci-1

Preprosto, hitro in priročno za nove brisalce

ROSIL BLADE silikonski brisalci, so primerne za vstavitev v tako imenovane Aerotwin nosilce oziroma klasične nosilce z dvema kovinskima vzmetema. Na voljo je tudi oblika ki je primerna za nosilce z eno kovinsko vzmetjo.

Skoraj vsak model avtomobila ima svoje dimenzije brisalcev in svojo vrsto pritrditve. Kako veste, kateri brisalci ustrezajo vašemu modelu in hkrati dobro delujejo?

Specializirana in izkušena trgovina z brisalci se vedno zaveda težav pri iskanju brisalcev, zato za vas vedno pripravijo preprost iskalnik brisalcev, s katerim lahko z le nekaj kliki najdete prave brisalce za svoj avto.

Avtor prispevka: