pametni hladilnik

Bi radi imeli pametni hladilnik?

Hladilnik že dolgo ni več le aparat za shranjevanje živil, da bi ta čim dlje obdržala svežino, ampak je postal naprava, ki nam lahko močno poenostavi pripravo obrokov, shranjevanje sestavin za pripravo hrane in celo nakupovanje živil in še česa. Paleta dodatnih funkcij, ki jih imajo sodobni hladilniki, je močno olajšala gospodinjenje sodobnega človeka, hladilnik pa je postal pametni hladilnik, ki z lahkoto sledi potrebam njegovih uporabnikov. Če bi tudi vi radi imeli tak hladilnik, si v nadaljevanju preberite, kaj vse boste z njim pridobili, in odločitev o nakupu bo zagotovo lažja.

  • Pametna tehnologija v hladilniku vam olajša nakupovanje živil

Najsodobnejši pametni hladilniki so opremljeni s kamerami, ki jih lahko s pomočjo wi-fi povezave povežete z vašim pametnim telefonom ali drugo pametno napravo in kar sredi nakupa pogledate vsebino hladilnika ter se na podlagi zaloge v njem odločite, kaj kupiti. Tako od sedaj naprej ne boste več kupovali viška hrane ali brez potrebe večkrat hodili v trgovino.

pametni hladilnik

  • Živila v pametnem hladilniku bodo sveža dalj časa

Pametni hladilnik vključuje številne funkcije, ki v največji meri podaljšajo rok trajanja živilom v njem. Poseben predal z nižjo temperaturo za shranjevanje mesa, rib in sveže zelenjave bo ta živila ohranil kakovostna tudi 5-krat dlje kot običajni hladilniki. Mnogi modeli omogočajo celo nastavljanje vlage, s čimer zelenjava in sadje ohranita vitamine, enakomerna razporeditev zraka pa poskrbi za minimalna nihanja temperature v hladilniku, da živila ohranijo svoj pristen okus.

  • Pozabite na odmrzovanje hladilnika

S pametnim hladilnikom je vsakršno odmrzovanje stvar preteklosti, saj pametni hladilnik s sistemom NoFrost poskrbi za to, da se samodejno odmrzne, takoj ko je to potrebno. Vlaga se namreč zbira v osrednji hladilni enoti, kondenz pa je speljan iz hladilnika, kjer samodejno izhlapi, zato lahko pozabite na nabiranje ledu ali njegovo čiščenje.

  • Številne praktične funkcije hladilnika izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo

Pametni hladilnik vas obvesti, če pustite odprta vrata, s čimer se izognete nepotrebnim visokim stroškom in temu, da bi se živila v njem pokvarila, za varčevanje z energijo pa poskrbi tudi posebna svetloba z LED lučmi. S pametnim hladilnikom je lažje tudi načrtovanje obrokov, ustvarite lahko sezname živil v njem, za vsako dopišete rok trajanja ali količino, ki se nahaja v hladilniku ter tako natančno spremljate vsebino hladilnika. Omogoča nastavljanje temperature za vsak del hladilnika posebej, še najbolj praktična pa je njegova povezljivost z drugimi pametnimi napravami, saj boste tako imeli zmeraj pregled nad stanjem hladilnika.

Sicer gre za nekoliko dražjo naložbo, a s pametnim hladilnikom bo vaše vsakdanje življenje veliko lažje, priprava hrane pa bo postala še bolj zabavna, kuhanje pa pravi užitek.

Avtor prispevka: