pametna denarnica

Kako izgleda pametna denarnica in zakaj jo je dobro imeti?

Plačevanje v sodobnem svetu še nikoli ni bilo tako enostavno. Gotovo se je tudi vam že kdaj zgodilo, da ste doma pozabili denarnico, jo kje založili, ali pa preprosto v njej niste imeli gotovine. Druga skrajnost pa je pri mnogih ta, da imajo denarnico tako nabito z bančnimi karticami, karticami ugodnosti in če zraven prištejemo še vozniško dovoljenje ali katero drugo nepogrešljivo stvar, se zgodi, da je na koncu ni mogoče niti zapreti. Vse to je sedaj preteklost, saj poleg številnih »pametnih« stvari sedaj obstaja tudi pametna denarnica.

Kaj se pravzaprav skriva pod nazivom pametna denarnica?

Gre za mobilno aplikacijo, ki ne omogoča le plačevanja računov in storitev s pomočjo mobilnega telefona, temveč ponuja možnost povsem enostavnega nakupovanja, naročanja storitev, njihovega plačevanja in uporabo pametne denarnice za učinkovito upravljanje s finančnimi sredstvi. Mobilni telefon tako postane vaša nova denarnica, vaša edina naloga je ta, da si aplikacijo namestite na pametni telefon, se registrirate, dodate vsaj eno kartico, napolnite račun in že ste pripravljeni na plačevanje in opravljanje drugih denarnih storitev. Pametna denarnica ni odvisna od tega, pri katerem mobilnem operaterju imate sklenjeno naročniško razmerje, prav tako je neodvisna od ponudnika bančnih storitev, zato je na voljo vsem – ne potrebujete niti posebnega bančnega računa.

Katere so prednosti pametne denarnice?

  • Glavna prednost pametne denarnice je zagotovo njena mobilnost, saj ne nastopa več v fizični obliki kot klasična denarnica, temveč je z vami vedno in povsod, zmeraj na voljo na mobilnem telefonu preko aplikacije.
  • Omogoča plačevanje izdelkov in storitev vsepovsod, kjer je mogoče plačevati brezstično.
  • Plačevanje s pametno denarnico je povsem enostavno in hitro, pri čemer se izognete zamudnemu brskanju po denarnici za drobižem ali kreditnimi karticami.
  • Preteklost postanejo tudi raznorazne kartice zvestobe, ki jih lahko preprosto spremenite v e-obliko in svojo pametno denarnico povežete z različnimi sistemi zvestobe ter avtomatsko ob plačilu zbirate ali koristite točke zvestobe.
  • Plačevanje z mobilno denarnico je varno in pregledno, saj vam omogoča pregled vseh že plačanih računov, te lahko navadno tudi sortirate po različnih skupinah, hkrati pa se izognete papirnatim računom in storite še nekaj pozitivnega za okolje.

 

Pametna denarnica tako iz več razlogov močno poenostavi življenje in plačevanje ter izboljša vsako nakupovalno izkušnjo. V zadnjih letih vse bolj nadomešča klasične denarnice, zato pridobiva vedno nove funkcije in dodatne možnosti, s katerimi je vsakodnevno življenje še olajšano. To je denarnica prihodnosti in če je še nimate, si jo boste zagotovo zaželeli tudi vi.

Avtor prispevka: