Nepozabni dvodnevni izleti po Sloveniji

Poletje se počasi poslavlja, kar je za ljubitelje izletov idealno, saj se v jesenskem času izognemo pretirani gužvi, hkrati pa nam je vreme bolj naklonjeno, saj ni ne prevroče, ne premrzlo. Da je Slovenija prečudovita dežela, ki nam na vsakem koraku pokaže svoje čare, ni treba posebej poudarjati. V nadaljevanju si preberite, kateri dvodnevni izleti vam bodo še dolgo ostali v lepem spominu.

Jezersko

Jezersko velja za eno najlepših dolin v Sloveniji. Ponuja veliko znamenitosti, med katerimi izstopa Planšarsko jezero, jezero, ki je znano po tem, da ima obliko srca. V njem se lahko kopate, lovite ribe, ali pa se le sprehajate okrog in občudujete čudovite razglede na slovenske gore. Poleg vseh znamenitosti, ki jih ponuja ta idilična alpska dolina, pa je Jezersko znano tudi kot klimatsko zdravilišče. Dvodnevni izleti po gorenjski zagotovo nikoli ne razočarajo

Bloško jezero

Bloško jezero, oziroma Volčje jezero, kot mu pravijo nekateri, leži na Bloški planoti na Notranjskem blizi vasi Volčje. Zadnje čase postaja vedno bolj priljubljena izletniška točka, saj ponuja veliko aktivnosti za staro in mlado. Pozimi drsališče, poleti kopališče, v prehodnem obdobju pa je idealen kraj za pohodnike, ribiče, kolesarje in ostale ljubitelje narave. Lične glamping hišice in ostala infrastruktura izdelana iz lesa, privabljajo, da na Bloškem jezeru tudi prespite. Še en razlog, zakaj so dvodnevni izleti po notranjski dobra ideja.

Logarska dolina

Logarska dolina je skrita v objemu Kamniško – Savinjskih Alp. Očarani boste že ob samem vstopu v dolino. 7 kilometrov dolga dolina je zaradi svojih številnih naravnih znamenitosti zavarovana kot krajinski park. Najbolj znana znamenitost je slap Rinka, ki je eden najbolj čudovitih in najvišjih slapov v Sloveniji. Logarska dolina je prava alpska idila za vse, ki se želijo spočiti v objemu narave, ali pa preživeti aktivne dneve v neokrnjeni naravi. Naj vas dvodnevni izleti po Sloveniji pripeljejo tudi v to čudovito dolino.

Goriška Brda

Navdušeni obiskovalci pravijo, da so Goriška Brda pomanjšana Toskana. Mogoče pretirano, a ne preveč. Pokrajina je znana po številnih vinogradih in hribčkih, vinarjih, kmečkih turizmih, dobri hrani in kvalitetnemu vinu. Poleg odličnega okrepčila in navdušujočih razgledov, pa vam Goriška Brda nudijo tudi veliko priložnosti za aktivno preživljanje časa. Najbolj znan je hrib Sabotin, ki je znan po težkih bitkah v soški fronti, danes pa je priljubljena točka za pohodnike. Najbolj znan romarski kraj Sveta Gora, grad Vipolže, razgledni stolp Gonjače in Solkanski most, so le nekatere znamenitosti, zaradi katerih je vredno, da so dvodnevni izleti preživeti v teh krajih.

Avtor prispevka: