Cres apartmaji

Oddih na Cresu v lepo opremljenih apartmajih

Cres apartmaji so na čudovitem največjem otoku Cresu v Jadranskem morju, ki je izjemno toplo. Na tej povezavi poiščite apartma na Cresu za najem in uživajte na najlepših plažah ter v vrhunskih nastanitvah, izjemni kulinariki ter gostoljubnosti domačinov, kot je še ne poznate. Poleg mesta Cres je na otoku še veliko drugih vasi, od katerih so nekatere na sami obali, druge pa v višjih delih notranjosti. Obalne vasice so polne očarljivih zalivčkov, osamljenih plaž in čistega morja. Cres apartmaji nudijo ogromno sprehajalnih poti, pešpoti in pohodniških poti, ki vodijo do samotnih zalivov, obkrožajo majhne vasice na peščeni ali skalnati obali.

Zakaj so Cres apartmaji tako vrhunski?

Vsak otok je vesolje zase, poseben in edinstven, kot je tudi otok Cres na katerem so Cres apartmaji vrhunske kakovosti. Na Cresu je veliko lepote in miru, čudovito morje, ki ga obdaja, borovci in gole skale, ki bivajo drug ob drugem. Domačini so na tem prečudovitem otoku gradili prelepe apartmaje in jih sodobno opremili z vsem, kar zahteven gost potrebuje za počitek, delo, zabavo in prehranjevanje po potrebi.

Cres apartmaji

V visoki sezoni so Cres apartmaji tako iskani, da oddajalci nehajo sprejemati rezervacije že marca, zato morate za naslednje leto res pohiteti, da najamete pravi apartma za sebe, družino ali prijatelje še pravočasno. Odlika teh apartmajev je, da so zmerne cene za najem. Najdražji so seveda ob obali, v zasebnih hišicah in ko je sezona na vrhuncu. V mestih ter izven najvišje sezone pa so Cres apartmaji nekoliko bolj ugodni za najem.

Kakšni so mesto Cres in okoliška mesta ter vasi?

Mesto Cres je največje mesto na otoku in je tudi hkrati njegovo upravno središče. Je v severovzhodnem delu širokega zaliva, ki že od antičnih časov služi kot dobro zavetje pred nevihtami. Zaradi dobre lege je bila južno od mesta zgrajena moderna marina s številnimi privezi. Tam so na razpolago Cres apartmaji za najem, če želite biti v središču vrveža in življenja, ki je na Cresu ves dna in noč, saj gre za živahno mesto, ki nikoli ne spi. Če se želite umakniti v mir in tišino je najbolje, da apartma najamete v hiškah ob obali ali malo bolj oddaljenih vaseh na celini. Tam boste spoznali tudi resničen in avtohton utrip tega starodavnega otoka s posebnimi prebivalci. Tudi tam so Cres apartmaji čudoviti, izjemno lepo in kakovostno opremljeni, čisti, udobni in vrhunski.

Martinšćica je drugo največje mesto na otoku Cresu. Kraj je dobil ime zaradi cerkve svetega Martina, ki je tik nad majhno plažo. Martinšćica je razmeroma nov kraj, ki se je razvil šele, ko so se prebivalci hriba svetega Krištofa preselili na obalo.

Na južni obali Valunskega zaliva leži majhna ribiška vasica Valun. Hiše so razporejene v terasastih vrstah, ki se dvigajo od obale do bližnjega hriba. Nekoč je na mestu današnje vasi Lubenice stala rimska naselbina Hibernicia. Njegovo ime najverjetneje izhaja iz latinskega pridevnika hibernum, kar pomeni zimsko, kar bi lahko povezali z njegovim položajem na vrhu 378 metrov visoke pečine nad morjem, ki je pozimi izpostavljen močnim vetrovom. Če imate radi tako podnebje je vasica idealna za vaš oddih.

Cres apartmaji

Kaj lahko na otoku Cresu počnete med bivanjem?

Cres apartmaji nudijo odlično zatočišče pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi ter mirno prenočišče za čez noč ne glede na to, koliko časa boste tam ostali. Različno so opremljeni in tudi različno jih vzdržujejo v skladu z dogovorom z vami. Glede parkirišč je tako, da so večinoma urejena, ni pa povsod tako, zato je dobro, da se pred najemom s tem vprašanjem obrnete na lastnika ali agenta. Nimamo vsi turisti enakih potreb, zato Cres apartmaji nudijo presto in različno izbiro od asketskih apartmajev do razkošnih in kraljevskih prostorov za tiste, najbolj zahtevne.

Na Cresu lahko najamete čoln in raziskujete obalo z njega. Odkrijte skrite zalive, odkrijte najlepše plaže, ki jih mnogi ne poznajo, uživajte v sončnih zahodih in zase ukradite posebne trenutke, da se prepustite edinstvenim čarom morja in narave, ki jih ne boste našli nikjer drugje. S hitrim čolnom vaši Cres apartmaji ne bodo nikoli daleč od vas in vam bodo na razpolago, ko jih boste potrebovali.

Na otoku je možno kolesariti, se sprehajati, potovati in raziskovati kraje z avtom ali na kolesih, plavati v prečudovitem in čistem ter toplem morju, se sončiti na plaži in se zabavati zvečer v mestu. Mesta nudijo zabaviščne parke, muzeje in tudi kulturne prireditve, ki so všeč turistom in jih radi obiskujejo. Sami pa dobro veste, da je hrvaška obala daleč naokoli znana po izjemni posebno kulinariki, ki je nepozabna in edinstvena. Nekateri Cres apartmaji nudijo tudi svojo hrano, ali jo pripravijo doma ali pa imajo restavracije in če vam je to pomembno, se prej pozanimajte. Če pa bi radi kuhali sami, ugotovite prej, ali ima apartma na razpolago vse potrebno za to, da se razvajate vsak dan, kar sami tako, kot vam najbolj ustreza. Največji otok v Jadranu hrvaške obale je miren in živahen hkrati, je pa izjemno iskan in znan, zato si čim prej zagotovite svoje mesto pod poletnim soncem za nepozabne počitnice.

Avtor prispevka: