Zavarovanje terjatev

Družba ALPHA CREDO d.o.o. poskrbi za hitro in učinkovito zavarovanje vaših terjatev

Vrsta zavarovanja, ki ščiti podjetja pred izgubami zaradi neplačevanja s strani strank, se imenuje zavarovanje terjatev. Če se sprašujete kako in kje zavarovati terjatve, je odgovor pri družbi Alpha Credo d.o.o. Člani ekipe Alfa Credo so strokovnjaki za oblikovanje zavarovanj terjatev, ki ustrezajo vašemu poslovnemu modelu in vašim posebnim potrebam. Vzamejo si čas, da razumejo vaše poslovanje in vašo bazo strank, da oblikujejo politiko, ki zagotavlja kritje, ki ga potrebujete. Njihov cilj je zagotoviti, da boste imeli mir, ki ga prinaša zavedanje, da je vaše podjetje zaščiteno pred izgubami zaradi neplačevanja. Še danes se obrnite na njih in izvedite več o tem, kako vam lahko pomagajo prilagoditi politiko zavarovanja terjatev vašemu podjetju.

Zavarovanje terjatev

Podjetje odlikujejo visoki etični standardi in strokovnost

V svetu, kjer se pogosto zdi, da je vse dovoljeno, je podjetje ponosno, da ga odlikujejo visoki etični standardi. Gre za to, da ravnajo pravilno, tudi če nas nihče ne opazuje. In to je nekaj, kar jemljejo zelo resno. V današnjem poslovnem okolju je etično poslovanje pomembnejše kot kdaj koli prej. Kupci postajajo vse bolj spretni in hitro zaznajo podjetja, ki jim ne sledijo njihovim najboljšim interesom. Etično poslovanje torej ni le pravilno, ampak tudi poslovno smiselno. Visoke etične standarde zagotavljajo tako, da so odgovorni za strog kodeks ravnanja.

Bistvo strokovnosti je v tem, da imate spretnosti in znanje za dobro opravljanje dela. Gre pa tudi za to, da imate pravi odnos, ste zanesljivi in zanesljivi ter se obnašate tako, da si zaslužite spoštovanje drugih. Zadnji del je pomemben, saj ko vas stranke in sodelavci spoštujejo, vam bodo bolj zaupali, zaupanje pa je temelj vsakega uspešnega poslovnega odnosa. V poslu je prvi vtis pomemben. Ko se prvič srečate s potencialno stranko, si vas bo ogledala in presodila, ali želi sodelovati z vami ali ne. Če se jim ne zdite profesionalni, obstaja velika verjetnost, da bodo svoj posel prenesli drugam. Vendar ne gre le za dober prvi vtis – profesionalnost je pomembna v vsaki fazi odnosa s stranko. Od začetnega stika pa vse do poprodajne podpore bo vaše vedenje močno vplivalo na to, ali bodo vaše stranke zadovoljne ali ne. Zadovoljne stranke pa se bodo v prihodnosti najverjetneje še vrnile in vaše podjetje priporočale drugim

Prednosti zavarovanja terjatev

Če ste lastnik podjetja, potem veste, kako pomembno je pravočasno dobiti plačilo. Konec koncev se računi ne plačujejo sami od sebe, in če vaše stranke nenehno zamujajo s plačili, lahko to resno obremeni vaš denarni tok. Tu pride na vrsto zavarovanje terjatev. Zavarovanje terjatev je vrsta zavarovanja, ki ščiti podjetja pred finančnimi izgubami, do katerih lahko pride, če stranke ne plačajo svojih računov pravočasno. Zavarovanje terjatev prinaša številne prednosti, med drugim mir, zaščito pred slabimi terjatvami in boljši denarni tok. Podrobneje si oglejmo vsako od teh prednosti:

  • Mir v duši: Ena od največjih prednosti kreditnega zavarovanja je mir v duši. Ko imate sklenjeno zavarovalno polico, boste vedeli, da ste zaščiteni, če stranka ne plača računa pravočasno. To vam lahko pomaga, da ponoči bolje spite in zmanjšate raven stresa.
  • Zaščita pred slabimi terjatvami: Dodatna prednost zavarovanja kreditov je, da lahko vaše podjetje zaščiti pred slabimi dolgovi. Če stranka ne plača računa, bo kreditno zavarovanje pokrilo izgubo. To lahko vašemu podjetju dolgoročno prihrani na tisoče evrov. Če stranka razglasi stečaj ali preprosto noče plačati računa, boste zaradi zavarovanja terjatev še vedno dobili nadomestilo za izgubo.
  • Izboljšanje denarnega toka: Dodatna prednost kreditnega zavarovanja je, da lahko izboljša denarni tok vašega podjetja. Če so računi plačani pravočasno, boste imeli na voljo več denarja, ki ga lahko ponovno vložite v svoje podjetje ali odplačate dolgove. To lahko dolgoročno pripomore k rasti in uspehu vašega podjetja.

druzbi-alpha-credo-d.o.o.-1

 

Ali potrebujem zavarovanje terjatev?

Zavarovanje terjatev deluje tako, da podjetjem povrne denar, ki ga izgubijo, ko stranke ne plačajo računov pravočasno. Zavarovalnica običajno krije odstotek vrednosti računa do določene meje. Ta vrsta zavarovanja je lahko koristna za podjetja, ki so močno odvisna od plačil strank. Ali vaše podjetje potrebuje zavarovanje terjatev, je odvisno od številnih dejavnikov. Eden od dejavnikov, ki jih je treba upoštevati, je, kako močno bi bilo prizadeto vaše podjetje, če stranka ne bi mogla plačati svojega računa. Če ima vaše podjetje trdne finančne temelje in lahko preživi nekaj zamujenih plačil, potem morda ne potrebujete zavarovanja terjatev. Če pa je vaše podjetje odvisno od plačil strank in bi se v primeru neplačila enega samega računa težko preživelo, je zavarovanje terjatev morda dobra izbira za vas. Naslednji dejavnik, ki ga je treba upoštevati, so vrste izdelkov ali storitev, ki jih prodajate. Če prodajate drage izdelke ali storitve, je morda vredno razmisliti o zavarovanju terjatev, saj je lahko izguba zaradi enega samega neplačanega računa precejšnja

Zaključek

Če ste lastnik podjetja, morate vsekakor razmisliti o sklenitvi kreditnega zavarovanja. Ponuja številne prednosti, med drugim boljši denarni tok, večjo varnost in zaščito pred slabimi dolgovi. Zakaj ga torej ne bi preizkusili? Morda boste presenečeni, kako zelo lahko pomaga vašemu podjetju. Zavarovanje terjatev je lahko koristno orodje za podjetja, ki so odvisna od plačil strank. Ali vaše podjetje potrebuje kreditno zavarovanje ali ne, je odvisno od dejavnikov, kot so, koliko bi na vaše podjetje vplival neplačan račun, in vrste izdelkov ali storitev, ki jih prodajate.

Avtor prispevka: