fizioterapija kranj

Hitra in kakovostna fizioterapija – Kranj

Fizioterapija Kranj se pri nas izvaja na celotnem območju Kranja z bližnjo okolico. Fizioterapijo izvajamo zgolj z diplomiranimi fizioterapevti, ki imajo poleg vse ustrezne pravne dokumentacije vsi tudi znanje naše interne metode, ki jo razvijamo že 13 let.

Kakšne paciente rehabilitiramo?

Fizioterapija Kranj rehabilitira paciente, ki imajo težave s hojo, z ravnotežjem, naše paciente velikokrat zanaša, nekateri že občasno padajo, veliko jih mora za hojo uporabljati tudi pripomočke ali pa se morajo oprijemati sten. Večina jih ne more delati več normalno dolgih korakov, ampak te vedno bolj krajšajo. Približno tretjina pacientov, ki jih obravnavamo, pa sploh ne more več hoditi in so zato nepokretni in še veliko bolj odvisni od drugih kot pa pacienti, ki imajo le težave s hojo.

Kakšne bolezni imajo naši pacienti, da imajo zgoraj opisane težave?

Bolezni, ki jih rehabilitira naša fizioterapija Kranj, lahko delimo na več različnih področij:

Nevrološka obolenja:

– Parkinsonova bolezen,

– možganska kap,

– multipla skleroza,

– amietrofična lateralna skleroza,

– polinevropatija,

– mišična distrofija itd.

Ortopedska obolenja:

 • degenerativne spremembe,
 • hernija disci,
 • obraba kolen,
 • obraba kolkov,
 • patološka kifoza, skolioza,
 • bolečine v hrbtenici in ostalih sklepih itd.

Travmatološke težave:

 • zlom kolka,
 • ruptura rotatorne manšete,
 • zlom vretenc,
 • priprava na operacijo,
 • rehabilitacija po operaciji itd.

Revmatološke težave:

 • revmatoidni artritis,
 • osteoporoza itd.

Srčno žilne težave:

 • srčni infarkt,
 • amputacija noge,
 • srčno popuščanje itd.

Ostale gerontološke težave:

 • propadanje fizične moči,
 • demenca,
 • vrtoglavica,
 • neaktivnost,
 • strah pred padcem itd.

Kdo smo?

Smo prvo podjetje v Sloveniji, ki se je specializiralo za fizioterapijo na domu. Posledično smo najstarejše podjetje za fizioterapijo na domu v Sloveniji. Paciente smo začeli rehabilitirati v Ljubljani, za tem pa smo dodali še nove oddelke: fizioterapija Kranj, Maribor, Celje, Ptuj, Koper, Izola, Jesenice, Radovljica, Velenje itd. Danes smo zato tudi po velikosti med največjimi zasebnimi fizioterapevtskimi podjetij v Sloveniji nasploh. Temelj našega uspeha je naša unikatna metoda za rehabilitacijo na domu, s katero dosežemo 97-% uspešnost pri doseganju ciljev, ki smo si jih zadali na prvem brezplačnem pregledu.

kranj fizioterapija

Zakaj naša fizioterapija Kranj nudi brezplačne preglede?

Če hočemo ugotoviti, kaj lahko z določenim klientom dosežemo, kako mu lahko pomagamo, ga moramo nujno videti v živo, mu postaviti veliko vprašanj, pregledati njegovo zdravstveno dokumentacijo, narediti določene teste itd. Vse to bi seveda lahko zaračunali, a ker pacientu s tem še ne nudimo nobene rehabilitacije, mi pa smo rehabilitacijsko podjetje, smo se odločili, da to naredimo brezplačno. To je edini način, da lahko vsak, ki živi na lokaciji, ki jo pokrivamo – v tem primeru je to lokacija, kjer se izvaja naša fizioterapija Kranj, ugotovi, kaj vse je v njegovi situaciji še možno doseči.

Kako poteka naša fizioterapija Kranj?

Ko nas klient pokliče ne telefon 080 44 66, se z njim najprej v grobem pogovorimo o njegovih težavah, zaupa pa nam tudi kraj bivanja. Če iz slednjega ugotovimo, da je primeren kandidat za našo rehabilitacijo, potem se z njim dogovorimo za brezplačni pregled, ki ga opravimo pri njem doma. Na pregledu gremo skozi njegovo celotno zgodovino vseh težav, ki jih ima. Ko dobimo vse podatke, ki jih potrebujemo, mu razložimo:

 • pri čem mu bomo lahko pomagali in pri čem ne,
 • koliko bi ga vse skupaj stalo,
 • koliko terapij bi potreboval,
 • koliko bi moral vaditi še sam ali s svojci itd.

Šele ko klient dobi vse potrebne podatke, se lahko odloči, če bo naša fizioterapija Kranj primerna zanj. Če se odloči, da terapije ne želi, nam ni dolžan ničesar. Če pa se za terapijo odloči, se s terapevtom, ki je pri njem naredil brezplačni pregled, dogovori za nadaljnjo rehabilitacijo. Ves čas ga bo namreč rehabilitirala ista oseba, saj so tako terapije najbolj izkoriščene, ker terapevt pacienta že pozna in je lahko vsaka naslednja terapija le nadaljevanje prejšnje. Prav tako tako lahko skupaj postavita cilj in oba kontinuirano delata za dosego tega cilja.

Zakaj je pri nas vseeno, katerega terapevta dobite, in je vseeno tudi, ali ste na lokaciji, kjer se izvaja fizioterapija Kranj ali na primer fizioterapija Maribor?

Ker smo veliko podjetje in ker imamo terapevte po vseh koncih države, smo morali vzpostaviti sistem dela, s katerim dosegamo kontinuirane rezultate. To pomeni vsepovsod enake. Da smo to dosegli, smo morali razviti metodo, kateri je možno slediti in na koncu prinese zanesljiv rezultat. To metodo ves čas izpopolnjujemo. Vse, kar deluje, uporabimo kot del metode, vse, kar ne deluje 100-%, prenehamo uporabljati. Ves čas terapevti poročajo vse rezultate v centralo in tako imamo nadzor nad razvojem metode. Poleg tega imamo z vsakim terapevtom na tedenski ravni sestanek, na katerem se pogovorimo o vseh klientih, kaj bodo delali z vsakim posamezno v naslednjem tednu. To je način, s katerim dosežemo, da vsi delamo po isti metodi in vsi vse probleme, ki nastanejo, dodatno rešujemo na enako učinkovit način, neglede na to, ali je to naš oddelek fizioterapija Kranj ali fizioterapija Celje.

Zakaj se takšen sistem dobro obnese?

Ker smo prvi začeli s specializirano rehabilitacijo na domu, imamo paciente najdlje časa, in ker izvajamo terapije po velikem delu države (fizioterapija Kranj, Ljubljana, Maribor itd.), imamo v vsakem trenutku ogromno pacientov. To posledično pomeni, da naletimo na veliko težav, ki jih je med rehabilitacijo treba rešiti. Ker smo 97-% uspešni, jih večino rešimo uspešno. Ko ima posamezen terapevt neko težavo, mu zato ni treba preizkušati sreče ali razmišljati iz nič, ampak le izpostavi to vprašanje na tedenskem sestanku. Na sestanku dobi tudi vsa navodila in prakse, ki so se izkazale za uspešne v preteklosti, jih vpelje v prakso pri pacientu in uspešen rezultat je v večini primerov tako neizbežen.

Kaj naši klienti pravijo, da je največja prednost našega podjetja Therapia, d. o. o., – fizioterapija Kranj?

 

Poleg zgoraj opisanih stvari je našim klientom zelo všeč, da v primeru, če ima nekdo težave z nogo, ne rešujemo le noge, ampak gledamo širše. Vedno gledamo, kaj te težave z nogo pomenijo za dotičnega pacienta. Primer: klient ima obrabo kolena, zaradi obrabe zadnja leta malo hodi, ko hodi, šepa, in ker nima dobrega ravnotežja, uporablja še pripomočke. Terapevt potem reče: »Aha, težava je koleno, ampak težavo predstavlja tudi šepanje, saj si bo zaradi tega obrabil še drugo koleno, kolk itd., težava je tudi neaktivnost, zaradi tega je človek v vsesplošno slabi formi, kar pa mu med drugim prinaša tudi slabo ravnotežje itd.« Večinoma gledamo še širše, to je le primer. Takšni ljudje si mislijo, ko mi bodo menjali koleno, bom zopet kot pred leti, ko s kolenom še nisem imel težav. V večini primerov žal ni tako, ker človek zaradi tega še vseeno nima dobrega ravnotežja, vzorec hoje, ki se ga je navadil, mu velikokrat ostane tudi po operaciji itd., zato se naša fizioterapija Kranj loti rehabilitacije celostno – na takšen način, da odpravlja vse težave hkrati. To ljudem prinese zelo veliko dodano vrednost, hkrati pa rehabilitacija ne traja bistveno dlje.

V kolikšnem času lahko pridete na vrsto za brezplačen pregled in rehabilitacijo?

V našem podjetju Therapia, d. o. o, fizioterapija Kranj skoraj nikoli nimamo prostih mest. Večinoma smo zasedeni preveč. Ko je zasedenost prevelika, to rešimo tako, da dodamo nove fizioterapevte, ki morajo, še preden dobijo prve paciente, poleg diplome iz fizioterapije in pripravništva opraviti tudi interna izobraževanja o naši metodi dela, da lahko s tem zagotovimo enakomerno kakovost rehabilitacij, o čemer smo pisali zgoraj. Ker nismo omejeni s prostorom, lahko potencialno dodajamo neomejeno količino diplomiranih fizioterapevtov. To nam omogoči, da lahko večino pacientov kljub temu vzamemo v zelo kratkem času. Večinoma raje delamo nadure in s tem poskrbimo, da klienti ne čakajo, kot pa, da bi ljudje, ki bi rehabilitacijo potrebovali že danes, morali nanjo čakati nesprejemljivo dolgo časa. Se pa seveda tudi nam včasih naredi, da enostavno ne moremo dovolj hitro dodajati novih terapevtov, še posebej zaradi sistema izbiranja kandidatov in njihovega uvajanja, zato najbolje, da nas pokličete in vam lahko iz prve roke povemo, koliko časa bo treba počakati. Tako boste dobili vse potrebne informacije za čakalno dobo za naše podjetje Therapia, d. o. o., – fizioterapija Kranj. Kontaktne podatke lahko najdete na koncu tega članka.

Fizioterapija Kranj – cena

Cene so večinoma vsepovsod enake tako v ambulantah kot na domu. Razlikujemo se predvsem v kakovosti storitev. Pri nas vse terapije trajajo 60 minut. Razlog je v tem, da pri slabotnih pacientih potrebujemo veliko počitkov in v hitrejšem času ni mogoče doseči učinkovite obravnave. Pri ostalih pacientih pa moramo izboljševati tudi parametre, kot so vzdržljivost, kondicija itd., za kar pa tudi potrebujemo vsaj eno polno uro. Fizioterapija Kranj ima ceno enourne terapije med 40 in 50 € in vključuje potne stroške ter program vaj, za katerega je zaželeno, da ga klient izvaja sam ali s svojci, ko nas ni pri njem. Ker imamo zelo dobro voden sistem vaj, lahko pacient vzame tudi manjšo količino terapij in med terapijami veliko za izboljšanje stanja naredi tudi sam. Povprečno pa si vsaj za začetek pacienti izberejo eno do tri obravnave na teden.

Kako dolgo poteka rehabilitacija v našem podjetju?

Fizioterapija Kranj lahko poda podrobno oceno o času rehabilitacije šele po končanem brezplačnem pregledu.

Odvisna pa je od treh stvari:

 1. Od zdravstvenega stanja klienta: nekateri nimajo nobene hujše težave, spet drugi imajo veliko resnih bolezni.
 2. Od tega, do kakšne stopnje se hoče človek rehabilitirati: nekateri hočejo napredovati le za en korak, spet drugi pa za 10 korakov.
 3. Od tega, koliko pacient vadi sam, v času med terapijami: le malokateri klient si lahko privošči, da se naša fizioterapija Kranj pri njem izvaja vsak dan eno ali dve uri. To pomeni, da so med terapijami dnevi, ko nas ni pri njem. Takrat nekateri klienti pridno izvajajo vaje, spet drugi pa ne delajo ničesar. Večinoma vsi vseeno napredujejo, a je hitrost seveda različna.

Če si želite, da naša fizioterapija Kranj tudi pri vas opravi brezplačni pregled, se lahko naročite s klikom na spodnjo povezavo ali pa nas pokličete na 040 858 989. Tako boste lahko izvedeli, kako lahko izkoristite ves svoj  potencial za rehabilitacijo, da boste dosegli vse, kar je pri vas mogoče doseči! Če imate o tem kakršno koli vprašanje, nam ga lahko na spodnji povezavi tudi postavite. Z veseljem vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Avtor prispevka: