Horoskop – tedenski, mesečni ali dnevni

Ljudje verjamemo v različna znamenja in znake. Glede na to si potem odkrivamo odgovore na najbolj skrivna vprašanja. Med najbolj popularne napovedi zagotovo spadajo horoskopi. Če želite prejeti natančen horoskop – tedenski, dnevni, mesečni ali letni, morate najti vedeževalca, ki mu lahko zaupate. Ta vam bo glede na vaše znamenje zodiaka znal povedati, kaj lahko pričakujete v prihodnosti. Ni pa vsak vedeževalec specializiran v napovedovanju skrivnosti življenja. Zato je pomembno da najdete tistega pravega, ki bo začutil vašo energijo in s svojimi sposobnostmi napovedal vaš horoskop – tedenski, letni ali mesečni.

Kako se napove vaša prihodnost?

Za napoved vaše prihodnosti, se je treba osredotočiti na vaš znak zodiaka. Poznamo dvanajst znakov zodiaka. Vsako astrološko znamenje predstavlja neko obdobje v letu. To lahko določi vsak sam, glede na datum rojstva. Glede na to, lahko potem oseba začne brati svoj horoskop. Tedenski, mesečni, letni in dnevni horoskopi so precej priljubljeni. Povejo nam, kaj lahko oseba pod določenim astrološkim znamenjem pričakuje. Prav tako pa se je treba zavedati, da ta napoved ni dokončna, saj lahko vsak kljub napovedi riše svojo usodo. Horoskop – tedenski, mesečni ali letni, je zgolj pomoč, da se oseba giblje po pravi poti.

Splošni horoskop

Astrološka znamenja se delijo na dvanajst znakov, ki tvorijo horoskop. Tedenski, mesečni in letni se prav tako delijo na ta znamenja. Za vsako znamenje je značilnih nekaj glavnih lastnosti. Te lastnosti so lahko pozitivne, prav tako pa je za vsako znamenje značilno tudi manj pozitivna lastnost. Kljub temu je od vsakega posameznika odvisno, kaj naredi s temi lastnostmi.

Oven je prvo znamenje zodiaka (20.3.-20.4.). Za to znamenje je značilno, da gre za ljudi z vodstvenimi sposobnostmi, ki ne poznajo strahu. Žal so velikokrat tudi nepotrpežljivi in hitro obupajo.

Drugo znamenje je bik (21.4. – 20.5.). Gre za zanesljive osebe, ki imajo močno voljo. Prav tako pa zna biti ta oseba trmasta, kar lahko vodi v težave.

Potem sledi znamenje dvojčka (21.5. – 21.6.), ki stalno išče nove informacije. Kljub temu pa so te osebe razpete med več interesov naenkrat in načeloma nobenega področja ne obvladajo.

Naslednje znamenje je rak (22.6. – 21.7.). Gre za znamenje, ki je zelo čustveno in je navezano na družino. Raki svoje občutke skrivajo pred svetom in težko se odprejo drugim.

Levi (22.7. – 22.8.) so rojeni vodje in imajo visoke ambicije. Njihova slabost pa je, da vedno iščejo potrditev drugih in bi za to naredili vse, ker ni vedno najboljša stvar.

Naslednje znamenje je devica (23.8. – 22.9.), ki slovi po temu, da bi veno pomaga drugim ne glede na vse. Do sebe pa so te osebe zelo kritične, kar jim lahko škodi.

Sledi tehtnica (23.9. – 22.10.), ki je predana poštenosti in enakosti. Ne mara konfliktov in večkrat igra vlogo sodnika. Njena neodločnost velikokrat vodi v zamujanje rokov, predvsem pri delu.

Potem je na vrsti znamenje škorpijon (23.10. – 21.11.), za katerega je značilen močan karakter. Gre za magnetično osebo, ki pa nikoli ne pozabi, če se mu kdo zameri ali ga prizadene.

Na vrsti je strelec (22.11. – 20.12.), ki zlahka navezuje stike in nova prijateljstva. Rad ima svobodo in ne prenese, če se svet okoli njega začne krčiti.

Najbolj ambiciozen med znamenji je kozorog (21.12. – 19.1.). Vsako priložnost zgrabi z obema rokama in mu uspeh ne uide. Večkrat pa se zgodi, da tej osebi primanjkuje čustvenosti.

Predzadnje znamenje je vodnar (20.1. – 18.2.), ki sodi med bolj prilagodljivo znamenje. Je človekoljub in priljubljen med drugimi, vendar hkrati tudi hladen in manj čustven.

Zanje znamenje pa je ribi (19.2. – 20.3.). To znamenje se zanima za duhovne plati življenja. Ribe so nežne in vedno pripravljene pomagati. Hkrati pa občutljive na spremembe.

Letni horoskop napoveduje več področij

Ko pride novo leto, bodo vedeževalci za vsako astrološko znamenje pripravili letni horoskop. Tedenski in mesečni horoskopi so mnogo krajši v primerjavi s to vrsto horoskopa. Gre za horoskop, ki napoveduje, kaj lahko vsako znamenje pričakuje v prihajajočem letu. Navadno se ti horoskopi dotikajo vseh področij življenja. Tako v tem horoskopu izveste, kaj lahko pričakujete na področju zdravja, ljubezni, denarja, posla in podobno.

Letni horoskop vas pripravi na celo leto, da potem ni preveč presenečenj. Tako se že v naprej lahko pripravite na vzpone in padce, ki vas čakajo. Seveda pa lahko s tem znanjem, ki ga pridobite, nekatere stvari tudi obrnete. Če namreč pričakujete neko slabo stvar, imate možnost, da naredite vse v svoji moči, da se stvari izboljšajo.

horoskop-1

Kdaj gre za mesečni horoskop, tedenski, ali pa dnevni?

Ko pa gre za drug horoskop, torej mesečni horoskop, tedenski pa tudi dnevni, gre za manj obsežen horoskop. V teh primerih gre za napoved po mesecih, tednih in dnevih. Tudi tu se za vsako znamenje izdela svoj horoskop. Tedenski in mesečni horoskop prav tako lahko prideta razdeljena po področjih. To je morda bolj pogosto pri mesečnemu horoskopu. Za horoskop tedenski in dnevni pa se načeloma piše bolj na splošno in ni tako obsežen.

Seveda se lahko odločite tudi za individualni horoskop. Tedenski in dnevni horoskop sta v teh primerih lahko prav tako obsežna in razdeljena po področjih. V takih primerih se vedeževalec posveti posamezniku, da je horoskop še bolj individualen in natančen.

 

Avtor prispevka: