industrijska rolo vrata

Industrijska rolo vrata morajo biti zmogljiva

Industrijska vrata se morajo upirati velikemu prometu in težki obdelavi. Sploh tista industrijska vrata, kakršna najdemo v poslovnih objektih in skladiščih, morajo izpolnjevati številne zahteve glede zmogljivosti.

Ločimo različne vrste industrijskih vrat, kot so avtomatska vhodna vrata, industrijska rolo vrata, zložljiva roletna vrata, vrata s hitrim rolojem, vrata iz PVC zavese, sekcijska vrata, vrata z rolo rešetko, zložljiva in drsna vrata, protipožarna vrata, škarjasta vrata, hitra vrata in druge. Ker različni industrijski objekti funkcionirajo na različne načine, je temu primerna tudi široka izbira industrijskih vrat, ki jih potrebujejo za svoje delovanje.

Vrata z roletami, ki se v glavnem uporabljajo za dostop do večjih industrijskih zgradb, kot so poslovne enote ali skladišča, so sestavljena iz nabora vodoravnih lamel, ki so navpično pritrjene skupaj, da tvorijo trdna vrata. Z njimi je mogoče upravljati električno ali ročno in so ena najvarnejših izvedb vrat, ki so na voljo na trenutnem trgu, ker pogosto dovoljujejo dostop samo prek daljinskega upravljalnika ali senzorja gibanja. Industrijska rolo vrata so poleg številnih različnih ugodnosti idealna tudi za vse tiste, ki upravljajo delovno okolje, saj jih je mogoče hitro in učinkovito odpreti in zapreti ter to izvesti z minimalnimi ovirami in komplikacijami.

Industrijska-rolo-vrata-2

Industrijska rolo vrata

Zasnova rolet ThermoTeck je preprosta, robustna in vsestranska. Uporablja zaveso na vratih, ki je pri valjanju zelo kompaktna in primerna za široko paleto aplikacij in industrij. Rolete ThermoTeck lahko zaradi manjšega prostora, ki ga zavzamejo, namestite znotraj, zunaj in nad glavo. Rolete Teckentrup so zato primerne za vse strukturne pogoje.

Industrijska rolo vrata so idealna za podzemne garaže in za nakladalne prostore, saj nudijo optimalno integracijo v obstoječe konstrukcije in so izdelana skladno s standardi protieksplozijske zaščite, torej so primerna za uporabo v zaprtih prostorih. Roloji ThermoTeck so stroškovno učinkoviti, robustni in imajo preprost dizajn. Zaradi prostorsko varčne valjčne tehnologije in trpežne zavese z rolojem so rolete Teckentrup Thermoteck še posebej primerne za uporabo v visokih in še posebej širokih okvirjih industrijskih vrat, ki morajo prenesti težke pogoje.

Zahvaljujoč prilagodljivemu konceptu oblikovanja je mogoče izpolniti vse individualne zahteve, tudi v najbolj tesnih prostorih. Zaradi optimalnih dimenzij prečnega prereza je mogoče posebne odseke ThermoTeck naviti zelo tesno, s čimer zaščitijo površino vrat, prihranijo prostor in hkrati zmanjšajo raven hrupa na minimum.

Industrijska rolo vrata nudijo res odlično izbiro profila, saj s svojo robustno in privlačno obliko zagotavljajo zanesljivo vsakodnevno uporabo. Imajo enostaven sistem rolojev, ki zagotavlja preprosto, praktično in varno uporabo.

Nov sistem rolojev za industrijska rolo vrata

Nov sistem rolet Teckentrup “enostavno” odlikuje preprosta in robustna zasnova. Posamezne komponente so bile inteligentno zasnovane in popolnoma usklajene, da zagotavljajo resnično dodano vrednost.

Zamudne merilne naloge, npr. za pritrditev konzole in določanje položaja navitne gredi, so preteklost. Poleg tega je namestitev olajšana s pomočjo predhodno ožičene krmilne enote in pogona. Zahtevani čas vgradnje se lahko v primerjavi z običajnimi sistemi rolet zmanjša do 40%.

Prednosti novih sistemov za industrijska rolo vrata prinašajo kompaktno obliko in vam prihranijo do 40% časa namestitve. Imajo prostorne konzole za vse velikosti vrat, ki so povezane z vodilnimi tirnicami – posledično ni potrebno dolgotrajno merjenje in označevanje. Tudi položaj navitne gredi se določi samodejno. Industrijska rolo vrata Teckentrup imajo močan sistem povezave med zaveso in jaškom ter sistem vodil, ki je primeren za vse vrste in velikosti zaklopk.

Hitra industrijska rolo vrata ThermoTeck

Hitra rolo vrata s svojimi vzdržljivimi lastnostmi in robustno zasnovo izpolnjujejo potrebne zahteve za vsa področja uporabe, zlasti za uporabo kot zunanja vrata. Pri visokih hitrostih motorja do 1,5 metra na sekundo naša hitra rolo vrata zagotavljajo visoko energetsko učinkovitost, tako da zmanjšujejo toplotne izgube na minimum. Visoko zmogljiv pogon z visoko hitrostjo skrajša čas, ko so vrata odprta in tako so posledično manjše tudi toplotne izgube med premikanjem vrat. Odlikuje jih krmilnik frekvenčnega pretvornika z mehkim zagonom in mehkim ustavljanjem, primerne pa so za mere do 8 m širine vrat in 9 m višine vrat. Nudijo več zaščite za ljudi in so narejene iz materialov s serijsko integrirano svetlobno zaveso v zaščitenem notranjem prostoru. Največja hitrost odpiranja teh vrat je do 1,5 m/s.

Avtor prispevka: