pašček za uro

Kako izbrati najprimernejši pašček za uro?

Pašček za uro ima za nosilca ure poseben pomen, saj si želi, da je lep, funkcionalen ter ponazarja njegov statusni simbol. Odraža človekovo osebnost in nakazuje na človekovo inteligenco, starost ter še druge posebne psihološke znake, po katerih lahko prepoznate nosilca ure, kakšna oseba to je. Pašček za uro običajno  ljudje izbiramo glede na to, kaj želimo doseči z njim, kakšen je naš cilj nošnje ure. Marsikdo ure ne bo izbral, če mu pašček ne bo ustrezal, česar se na srečo oblikovalci zavedajo in oblikujejo paščke iz najrazličnejših materialov ter za različne namene ter okuse.

Ko kupujete uro, najprej poglejte, ali je možno pašček za uro tudi zamenjati, v primeru, da se obrabi ali se ga naveličate. Ure običajno kupujemo za dlje časa in jih ne menjamo vsako leto, saj so naš simbol, na katerega se navežemo in navadimo. Odražajo nas same. Ročna ura je tak predmet, da se navadi na človeka, kot avto ali računalnik, saj večina tehnologije temelji na kvarcih, ki prenašajo informacije, in se jih da natančno obdelati ter programirati in to posledično pomeni, da dejansko uro sčasoma sprogramiramo z energijo našega telesa in uma, na katera reagirajo kvarčni kristali. Saj ste že kdaj slišali, da nekateri ljudje ur ne morejo nositi, ker vse odpovedo; ne smejo sesti za računalnik, prijeti v roke fotoaparata ali iti mimo luči, saj tako vplivajo nanje, da se pokvarijo.

pašček za uro

Pašček za uro je ravno tako zelo pomemben, kot ura sama. Če je kovinski, potem bo tak pašček vplival na nas in nam morebiti zaustavljal v zapestju energijo, ki jo potrebujemo skozi dan. Še slabše je, če kdo s tako uro spi vso noč na roki. Zato je najbolje, da je pašček za uro srebrn ali zlat, kajti ti dve kovini na telo vplivata pozitivno, je pa potrebno izbrati tudi pravo uro, ki sodi k takemu paščku. Takšne ure bodo izbirali zreli ljudje, dame, poslovne ženske in moški, ljudje, ki želijo pokazati svoj status. Zagotovo bodo izbrali kakovostno uro in pašček, ki je tudi trajen in zagotovo preživi lastnika.

Pašček za uro, ki je še primeren za zdravo nošenje ure je zagotovo iz naravnih materialov, mednje predvsem sodijo usnjeni paščki iz pravega usnja, ki so lahko različnih barv. Običajno so zelo kakovostni, pazite le, da ne gre za ponarejeno umetno usnje slabe kakovosti, ki mu bo takoj, zaradi znoja in soli, ki ju telo oddaja, odpadel zgornji sloj. Vedno vprašajte prodajalca, ali gre za pravo usnje in iščite tudi certifikat oziroma oznako. Tudi cena je višja.

Pašček za uro, ki je iz umetnih mas, mora biti izdelan tako, da ne škoduje telesu. Tu velja velika previdnost, saj so ceneni plastični izdelki lahko zelo nekakovostni. Hitro se bodo obrabili, razpadli in pašček bo treba menjati, če se ga sploh da. Poleg tega boste lahko imeli na roki alergijske izpuščaje ali barvo.

Inovativen pašček za uro za ljudi, ki so posebni, umetniški, ekološki pa je lahko tudi iz alternativnih materialov, kot so konoplja, lan, usnjeno pletenje ali pletenje iz naravnih niti, ki je lahko vzorčasto in raznih barv, primeren tudi za mlade.

Avtor prispevka: