Kam na izlet z dojenčkom po Sloveniji?

Slovenija ponuja številne zanimive kotičke, ki so lahko dober namig, kam na izlet z dojenčkom. Za vas smo poiskali pet predlogov, ki jih lahko obiščete z vozičkom in majhnim otrokom. Krajši sprehodi na različnih koncih Slovenije, ki ponujajo veliko zanimivih naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih je vredno obiskati.

Kam na izlet z dojenčkom

Kam na izlet z dojenčkom – Otok ljubezni na Muri

V vasi Ižakovci je reka Mura čez stoletja ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali kar Otok ljubezni. Ta otok je res nekaj posebnega, saj je na njem plavajoči leseni mlin. Sprehod po otoku, ki ga lahko opravite tudi z vozičkom, traja približno pol ure. V primeru, da si boste ogledati še plavajoči leseni mlin in se z brodom peljati na drugo stran reke, se bo vaš ogled malce podaljšal.

Kam na izlet z dojenčkom – Šmartinsko jezero pri Celju

Šmartinsko jezero je eno večjih umetnih jezer v Sloveniji, ki z urejenimi sprehajalnimi potmi, postaja zelo priljubljena izletniška točka za družine in ljubitelje narave. Okoli jezera so urejene tematske poti, nekatere so malce težje dostopne z otroškim vozičkom, zaradi stopnic. A vseeno lahko opravite prijeten pol urni družinski sprehod iz Celja do Šmartinskega jezera in uživate v čudoviti naravi. Če doslej še nikoli niste obiskali Celja pa se sprehodite in oglejte še mestno središče.

Kam na izlet z dojenčkom – na Obalo iz Portoroža v Piran

Sprehajalna pot, ki vodi od Portoroža do Pirana je res prava izbira za družino z otroškim vozičkom. Pot poteka tik ob morju, hkrati pa je odmaknjena od prometne ceste. Ob prihodu v Piran si lahko privoščite kavo in sladoled na Tartinijevem trgu ali pa se še dodatno sprehodite po tem slikovitem malem obmorskem mestecu. Če imate poleg dojenčka še malce starejše otroke, jih peljite še v akvarij v centru Pirana, kjer bodo lahko spoznali morske prebivalce slovenskega morja. Vrnitev nazaj v Portorož je lahko po isti poti, v primeru, da ste že precej utrujeni pa se lahko usedete tudi na avtobus, ki vas bo zapeljal do Portoroža, kjer vas čaka avtomobil.

Kam na izlet z dojenčkom – Arboretum Voljči Potok

Arboretum je res prava izbira za družine z otroki, tudi dojenčki v vozičku. Tiste malo starejše otroke bo zagotovo navdušila velika površina najrazličnejših otroških igral ter stalna razstava vedno zanimivih velikanov morskih globin in dinozavrov. Sicer pa je park prava paša za oči, saj vsako leto spomladi zacveti več kot 2 milijona tulipanov – po eden za vsakega prebivalca Slovenije. Sicer pa v Arboretumu uspeva več kot 5000 drevesnih in drugih rastlinskih vrst, kar ga uvršča med najbogatejše tovrstne zbirke v osrednji Evropi. Obisk lahko izkoristite za prosto sprehajanje ali kot izobraževalne urice. Za vse lastnike psov pa še informacija, da lahko s seboj pripeljete tudi svojega štirinožnega prijatelja, ki vas ob dodatnem plačilu vstopnice, lahko spremlja in skupaj z vami uživa ob pogledu na čudovito naravo.

Kam na izlet z dojenčkom – Divje jezero Idrija

Družinski izlet, ki se vam bo vtisnil v spomin zaradi čudovite narave. Divje jezero v Idriji je kraška znamenitost, ki je bila že leta 1967 zavarovana kot naravni spomenik, od leta 1972 pa je kot prvi slovenski muzej na prostem urejen tudi za obiskovalce. Do jezera vas pripelje zanimiva in poučna naravoslovna poti ob reki Idrijci, po kateri lahko v otroškem vozičku pripeljete tudi najmlajše družinske člane. Na nekaterih delih boste morda morali voziček malce dvigniti, zato je dodatna družba dobrodošla. Do jezera lahko dostopate tudi neposredno iz parkirišča, ki je urejeno tik pred stopnicami, ki vodijo do jezera. Ko pa ste že ravno v Idriji pa obiščite še rudnik živega srebra in grad Gewerkenegg. Okrepčajte pa se z lokalno posebnostjo – idrijskimi žlikrofi.

Avtor prispevka: