kapljice za oči

Zakaj vse se uporabljajo kapljice za oči?

Za vsako bolezen raste rožica. Izdelki Alfreda Vogla bazirajo na naravnih sestavinah in so namenjeni zdravljenju in lajšanju simptomov s pomočjo narave. Tudi njegove kapljice za oči temeljijo na naravni sestavi, saj je podjetje ohranilo Voglovo ideologijo o načinu življenja in zdravljenja, ki temelji in se ravna izključno po naravi in njenih zakonih. Kakovost življenja naj bi iskali v naravi, skrbi za svoje telo pa bi morali posvetiti kar velik del svojega časa.

Ker so oči ogledalo človeške duše, bi morali njihovi negi posvetiti še toliko več pozornosti. Tako je odločitev za Voglove kapljice za oči na osnovi hialuronske kisline in izvlečka rastline smetlike (Euphrasia officinalis), nov korak na naši poti vrnitve k naravi.

Kapljice za oči – pomiritev simptomov utrujenih in izsušenih oči

Gre za večnamenske kapljice za oči, primerne za vse, ki se soočajo z različnimi težavami z očmi, kot so pordelost, pekoč občutek in utrujenost.

Omenjene težave pogosto nastanejo zaradi čisto fizioloških razlogov, kot so spremembe v nastajanju solzne tekočine. Ta je lahko posledica spremembe vremenskih pogojev. Je pa seveda glavni krivec, zaradi česar bi morali uporabljati kapljice za oči, naš način življenja nasplošno ali v določenem obdobju.

 • Glavni problem je daljše gledanje v različne zaslone, kjer je potrebno izpostaviti predvsem računalnik, saj v njegov zaslon strmimo od blizu. Tako še dodatno obremenjujemo oči.
 • Zadrževanje v suhih in klimatiziranih prostorih. V zimskem času se, zaradi ogrevanja, soočamo s pojavom suhih prostorov. Medtem ko je poleti, na račun ohlajanja, problem predvsem velika temperaturna razlika med zunanjostjo in bivalnim okoljem.
 • Onesnažen zrak
 • Hormonske spremembe v menopavzi, jemanje določenih zdravil.
 • Težave kot posledica alergij ali zaradi nošenja kontaktnih leč. Ljudje, ki se spomladi soočajo s senenim nahodom, vedo kako neprijetna izkušnja za oči je to. Uporabniki kontaktnih leč pa prav tako pogosto opisujejo težave s suhimi očmi. Kapljice za oči jim pomembno pomagajo olajšati težave.

Narava je naša zaveznica

Ob hujših težavah z očmi, vam vaš zdravnik kapljice za oči predpiše – takšne kapljice so specializirane. Gre za kapljice, ki so namenjene odpravljanju točno določene težave.

Kapljice za oči A.Vogel pa so namenjene vsakodnevni uporabi ali ob pojavu prej naštetih težav. Uporablja jih lahko prav vsak, tudi osebe z zelo občutljivimi očmi in uporabniki kontaktnih leč. Delujejo tako, da lajšajo težave suhih, pekočih in utrujenih oči. S svojim delovanjem omogočajo namreč hitro in učinkovito vlaženje očesne površine in pomirjajo oko. Vlažnost očesne sluznice pa je ključna za pravilno očesno funkcijo.

kapljice za oči 1

Glavno načelo A. Vogla je živeti skladno z naravo. Tako so tudi njihove kapljice za oči brez konzervansov, zato pa primerne tudi za najbolj občutljive uporabnike (uporabniki kontaktnih leč, nosečnice, doječe matere). Pakirane so sterilno, po odprtju pa jih je potrebno porabiti v roku šestih mesecev. Tega roka se je potrebno držati, saj so oči občutljive in si lahko ob neupoštevanju navodil naredimo več škode – vnos patogena ali škodljivega tujka v oko.

Najpomembnejši sestavini kapljic za oči, ki jim dajeta vse pozitivne lastnosti, sta hialuronska kislina in izvleček navadne smetlike. Njuna prvenstvena naloga je vlaženje površine očesa ter preprečevanje prekomernega hlapenja solz. S tem načinom delovanja še dodatno ublažimo draženje in neprijeten občutek utrujenih oči. Kapljice so, zahvaljujoč svoji naravni sestavi, primerne za dolgotrajno uporabo. Izdelek lahko kupite v vseh lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Za tiste z res občutljivimi očmi, pri katerih se težave suhih in pordelih oči tudi kontinuirano pojavljajo pa so na voljo kapljice Extra intense. Te vsebujejo kar dvakratno količino hialuronske kisline, ki omogoča še intenzivnejše vlaženje.

Mojca in Pehta

Vse čudežne zdravilne sestavine prihajajo iz narave, zato se mora človek, ki želi biti zdrav, najprej povezati z naravo. V vsakem izdelku nizozemske naravne lekarne A. Vogel se tako skriva vsaj ena zdravilna rastlina. Pri kapljicah za oči je to navadna smetlika (Euphrasia officinalis). Skorajda ni Slovenca, ki še ni slišal za to rožico, verjetno le ne pod tem imenom. Vsi smo gledali kultni film Kekčeve prigode, kjer je ‘zlobna’ Pehta s pomočjo kapljic iz čudežne rastline povrnila vid Mojci. Te kapljice za oči so bile pripravljene ravno iz smetlike, ki se v ljudski medicini že stoletja uporablja za zdravljenje oči. Pomaga proti vnetju očesnih vek in veznice, zlepljenim očem, blaži simptome ob pojavu očesnega ječmena, na splošno pomirja utrujene oči. Njene zdravilne lastnosti pa niso zanemarljive niti pri hujših očesnih težavah, kot je motnja vida mišičnega ali živčnega izvora.

Sami lahko storite največ

Za svoje zdravje in zdravje svojih oči ste v prvi vrsti odgovorni sami, z omenjenimi kapljicami le še dodatno pokažete svojim očem, da vam zanje ni vseeno. Sami se morate zavedati, kako pomemben je vid in kaj vse bi zamudili, če bi ga izgubili. Obstajaja pa nekaj smernic, kako poskrbeti za zdravje oči:

 • Pri delu z računalnikom večkrat umaknite pogled z ekrana in se zazrite v daljavo. Oči je priporočljivo prekriti s toplima dlanema.
 • Vaš prosti čas naj ne bo namenjen konstantnemu gledanju v ekrane televizije, tablice, telefona in računalnika.
 • Računalniški ekran naj bo ustrezno nastavljen (oddaljenost, svetlost).
 • Bivalni prostor naj bo ustrezno navlažen.
 • Uporaba sončnih očal
 • Uporaba leč po navodilih proizvajalca.

 

Avtor prispevka: