Odkup kovin

Kako poteka odkup kovin in koliko lahko zaslužite?

Verjamemo, da se pri vsakem izmed vas zagotovo nahaja doma nekaj materialov, ki jih že leta več ne uporabljate in ki vam le zasedajo prostor. Odkup kovin vam lahko prinese finančno pomoč ter prostor, ki ga zaradi tega materiala niste mogli uporabiti. Predstavljajte si, da bi lahko ves ta, za vas neuporaben material, dali v reciklažo in za to še dobili denar.

Ni dileme, da bi sodelovali, je tako? Pri odkup-bakra.si so specializirani za odvoz in reciklažo različnih materialov, profesionalno in odgovorno.

Potek za odkup kovin

Kadar želite kovine odstraniti oz. jih prodati, vam pri tem z veseljem pomagajo po enostavnem postopku odkupa:

 1. Klic in dogovor za termin prevzema kovin,
 2. ocena kakovosti materialov oz. odpadnih kovin,
 3. odvoz in plačilo,
 4. elementi se očistijo in razrežejo ali gredo naravnost v reciklažo.

Glede odvoza za odkup kovin se lahko z njimi brez problema dogovorite za ugodno rešitev. V primeru, kadar imate manjše količine, priporočajo, da prevoz organizirate sami. Če pa je količina oz. naročilo veliko, pa je po navadi potrebna dodatna oprema oz. pripomočki, da se lahko odpadne kovine odpeljejo. Tukaj govorimo npr. o škarjah za rezanje kovine.

V tem primeru vam svetujemo, da najamete strokovnjaka, ki ve, kako delo opravljati brezhibno in brez dodatnih stroškov ter napak.

Materiali, primerni za odkup

Vsi materiali oz. kovine niso primerne za odkup, zato jih tudi strokovnjaki, ob pregledu ločijo in izberejo le tiste, ki imajo primerne specifikacije za odkup. Spodaj smo vam pripravili seznam kovin, ki jih odkupujejo in ki so primerni za nadaljnjo reciklažo ali uporabo v drugi stroki.
Na kratko pa ponujajo odkup kovin, kot so: aluminij, baker, cink, medenino, železo, železne opilke, zlitine, gradbene ostanke in pohištvene elemente.

 • Baker Millberry:
  debeline 1 mm brez oksidacije, maščob, lakov in olj, v sijoči zlat-rdeči barvi.
 • Baker I. klase:
  kot mehko žilnato žico, brez oksidacije, maščob, lakov in olj, v zlato-rdeči barvi.
 • Baker II. klase:
  primerno kot pločevina, cevi ter razni kosi, čisti in neuporabljeni, ki so brez oksidacije, maščob, lakov in olj.
 • Baker III. klase:
  kot stara pločevina, cevi, žlebovi, kot nečisti kosi, ki so oksidirani in lakirani. Vsebnost bakra minimalno 95 %.
 • Zbiralna medenina:
  lahko kot rabljena ali stara, lakirana, pocinkana in korozirana, v obliki ventilov, pip, v kosih.
 • Bakreni kabli:
  to so zemeljski ter inštalaterski kabli, ki so lahko 1, 2, 3 ali več žilni ter z ali brez konektorjev.
 • Aluminij:
  iz delov hladilnika, profilov, ostružki, razna pločevina in podobno.
 • Inox/ Rostfrei:
  v obliki kosov ali ostružkov, Inox 304 ter Inox 316.
 • Železo ter jeklo:
  označena z E1- železo in jeklo, pločevina in mešani odpadki ter E3 – težki ostanki, širši od 3 mm+.

odkup-kovin-1

Kateri material oz. kovina prinese največ zaslužka?

To vprašanje se seveda pojavi velikokrat, saj niso nujno težji materiali tudi več vredni. Bi vas presenetilo, če vam povemo, da največ denarja prinese baker?

Za kilogram prvovrstnega bakra boste trenutno zaslužili okoli 4 €, za kilogram odpadnega železa pa je trenutna cena 0,30 €. Seveda pa je cena oz. končna vrednost, odvisna od trga in trenutnih vrednosti borze, zaostrovanja trgovanja med posameznimi državami ter izredne razmere v času virusa.

Za odkup sta zelo zaželena prav tako tudi cink in medenina. To sta materiala, ki sta še danes zelo cenjena, sploh medenina, katero povezujemo z baročnim razkošjem ter prestižem. Medenina je zlitina, ki jo sestavlja razmerje bakra in cinka in je na trgu znana kot srednje visoke vrednosti. Poznana prav tako kot odlična zlitina za recikliranje.

Cene drugih materialov, vam strokovnjaki pri podjetju odkup-bakra zaupajo ob ogledu oz. sestavi ponudbe za odkup kovin.

Zakaj je odkup kovin in njihova reciklaža priporočljiva?

Kadar za kovine poskrbite s primernim postopkom, s tem prispevate k boljšemu in čistejšemu okolju zase in tudi za svojo družino, otroke in druge ljudi ter živali. S tem ko jih strokovnjaki odpeljejo na primerno mesto, jih reciklirajo in primerno uporabijo, prispevajo k zmanjšanju onesnaževanja okolja ter ozračja.

Strokovnjaki so podučeni s področja pravilnega ravnanja s to vrsto odpadkov, tako da jim ni tuje poslovanje in uporaba le teh na trgu. Bodite odgovorni in ločujte odpadke, ter jih primerno reciklirajte in prispevajte k boljšemu jutri.

Stranke, ki že zaupajo podjetju

Kot pravijo, so v veliki večini njihove stranke majhna, srednja in velika podjetja, katerih glavna storitev je ravno obdelava kovin. Ta podjetja imajo velike količine obdelanih ali neobdelanih materialov, ki jih na primeren način zavržejo oz. pošljejo v obdelavo.

Te kovine niso očiščene, saj to ni pogoj za odkup kovin. Kadar jih stranka pokliče, pridejo, ocenijo kakovost izdelkov oz. odpadkov ter jih temeljito očistijo in poskrbijo za razrez. Tako obdelane kovine so primerne za železarne in livarne.

Če imate tudi vi materiale, ki so primerni za odkup, vam svetujemo, da pokličete strokovnjake in se dogovorite za oceno in prevzem, ter s tem varovanje okolja in zdravja drugih ljudi.

Avtor prispevka: