najem avtodoma

Zakaj se odločiti za najem avtodoma

Najem avtodoma postaja v zadnjih letih vsakoletna stalna praksa mnogih Slovencev. Zakaj? Odgovor niti ni tako presenetljiv. Najem avtodoma dopustnikom namreč omogoča kar najboljše razmerje med udobjem in svobodo na potovanju. Današnji avtodomi so namreč že tako tehnično izpopolnjeni in dovršeno oblikovani, da pogosto sploh ne moremo več ločiti med avtodomom in manjšim stanovanjem. Hkrati pa niste vezani zgolj na eno samo mesto, ampak se do vsake željene destinacije enostavno zapeljete. Brez predhodnega načrtovanja jutranjega bujenja, zajtrka in odhoda, da le nebi česa zamudili. Odloči se in se zapelji – lahko bi rekli da gre kar za nekakšen slogan potovanja z avtodomom. Luksuz predstavlja že misel na to, da se lahko odpeljete kamorkoli, ne da bi se odpovedali udobju vašega doma.

Ne glede na to, ali se za najem avtodoma odločate prvič ali pa ste na tem področju poznavalec, vam bodo dodatne informacije strokovnjakov še kako prav prišle. Vaš cestni partner Carthago, vodilni na področju ‘avtodomarstva’ v Sloveniji, vam bo pri najemu štirikolesnega udobja z veseljem svetoval in pomagal izbrati tistega pravega za vas. So ekskluzivni uvozniki za vozila Carthago in Hobby, prav tako pa so pooblaščeni serviserji obeh znamk. To pomeni, da so njihovi avtodomi vseskozi v brezhibnem stanju. Za najem avtodoma so vam na razpolago le nova vozila, tako da je brezskrbnost vašega potovanja že zagotovljena.

Izbira je vaša

Ko se odločate za najem avtodoma, vedno najprej razmislite, kakšno vozilo potrebujete in si ga želite. Glavni faktor, ki pri tem pretehta je seveda število ljudi, ki se odpravlja na potovanje. Cilj vsakega je seveda zagotoviti si kar največ možnega udobja na poti. Avtodom mora zato biti dovolj prostoren. Carthago svojim strankam ponuja dva modela – C-Compactline I 143 LE in Robeta Mobil AURORA HELIOS. Compactline je slab meter večji od Robete, ima štiri ležišča in tako štiričlanski posadki omogoča nekoliko več prostora in s tem tudi udobja. Robeta je nekoliko manjši avtodom, ki ima na voljo dva do štiri ležišča. Če na kratko povzamemo to pomeni, da je Compactline bolj primeren za štiričlansko družino v kampu na morju, Robeta pa za dve osebi ali skupinico, ki sicer večino dneva preživi na prostem, avtodom pa jim služi bolj kot prevozno in spalno sredstvo.

Seveda je odločitev vaša, v ospredje pa postavite vaše želje in potrebe. Izbrani avtodom vas bo namreč spremljal skozi vaše celotno potovanje, zato ne dovolite, da bi napačna odločitev prinesla slabo voljo. Udobje in funkcionalnost naj bosta na prvem mestu, zato izberite dovolj velik avtodom.

najem avtodoma 1

Ustvarite nepozabne spomine

Nekaj prednosti najema avtodoma smo že našteli – udobje, mobilnost in svoboda. Najem avtodoma  pa je odlična priložnost za preživljanje prostega časa z družino ali prijatelji, nekje v nežnem objemu narave. Namen vašega potovanja z avtodomom je ustvariti nepozabne spomine, ki se jih boste spominjali še dolga leta in jih z veseljem vsako leto tudi podoživeli.

  • Družina na kupu: ne glede na to, ali so vaši otroci majhni ali pa že odrasli, je avtodom odlična zamisel za obnavljanje družinskih vezi in ustvarjanje nepozabnih dogodivščin. Najem avtodoma je kot nalašč za potovanje, kjer se zbere celotna družina. Samo zamislite si, koliko smeha, veselja in novih doživetij vam bo prineslo takšno potovanje. Otroci vam bodo hvaležni.
  • Recite DA svobodi: najem avtodoma je edini način preživljanja zasluženih počitnic, ki omogoča popolno svobodo. Ko se naveličate določenega mesta in si zaželite potovalne avanture, se enostavno vsedete v avtodom in odpeljete. Brez nepotrebnih hotelskih registracij ali čakanja na avtobusni prevoz. Avtodom vam zagotavlja avtonomnost in prosto načrtovanje vašega izleta.
  • Pobeg nazaj k naravi: z avtodomom se lahko zapeljete do najbolj skritih in edinstvenih naravnih kotičkov. Enostavno se za trenutek odklopite od vsakodnevnega hitenja in tehnološke preobremenjenosti. Čeprav ste v naravi, pa vseeno lahko uživate v udobnem bivanju, ki vam jo nudi avtodom. Dopustovati v objemu narave, hkrati pa imeti dostop do tople postelje – neprecenljivo!
  • Udobje na štirih kolesih: najem avtodoma je enako, kot da bi svoj dom peljali s seboj na dopust. Opremljena kuhinja, spalnica z udobno posteljo, sanitarije in dnevni prostor izgledajo kot pomanjšana različica vašega doma. Poleg funkcionalnosti in dobre izrabe majhnega prostora, se boste vi in vaša družina lahko počutili prav domačno.
  • Vzemite s seboj vse kar želite: avtodom ima poseben prostor, ki je namenjen shranjevanju vse opreme, ki jo želite vzeti s seboj na potovanje. Kolesa, napihljivi čolni, otroška oprema. Vse stvari, ki jih nujno potrebujete ali pa ste na njih le močno navezani lahko sedaj potujejo skupaj z vami.

Če še nikoli niste doživeli svobode na potovanju, potem je najem avtodoma odlična priložnost, da stopite iz svojih okvirjev in preizkusite nekaj povsem novega. Pa vendar, brez strahu. Tudi če se spogledujete z idejo o nekoliko bolj avanturističnem načinu potovanja, vam namreč avtodom še vedno nudi odlično zatočišče, kamor lahko v vsakem trenutku pobegnete. Če boste ob zvokih in šumih iz narave začutili domotožje, se lahko enostavno vrnete v avtodom in si ogledate svoj najljubši film, pobrskate po socialnih omrežjih ali pa v roke vzamete svojo knjigo. Izbira je popolnoma vaša. Avtodomi namreč zagovarjajo svobodo.

Avtor prispevka: