Nič več bolečin v sklepih

Artroza ali po domače obraba sklepov je izredno pogost pojav. Prizadene pa lahko katerikoli sklep v telesu. Gre za izredno neprijeten pojav, saj pri posamezniku, ki trpi z artrozo, povzroča hude bolečine pa tudi vnetja. Kako prepoznamo, da gre za artrozo? Artrozo lahko prepoznamo po tem, da ima posameznik bolečine v kolenu, zmanjšano gibljivost sklepa, okorele in občutljive sklepe, občutek zatikanja v sklepu, prisotna pa je lahko tudi oteklina. Preden vam povem kaj imata skupnega artroza in smrekovo mazilo, naj vam najprej podrobneje predstavim značilnosti in potek artroze.

Artroza je zelo pogosta pri starostnikih, saj nastane zaradi stalne obremenitve sklepov, pogojena pa je tudi glede na spol, genetske nagnjenosti in prekomerno težo. Artroza namreč nastane zaradi stanjšanja hrustanca, posledično pa pri stanjšanju hrustanca, površina ni več gladka in drseča, postane groba, kar pa privede do nepotrebnih trenj, ki nadalje povzročajo težave in bolečine. Težave, ki se razvijejo v nadaljevanju so povezane s telesnimi procesi, ki nastanejo v sklepu, da bi popravili nastalo škodo, s tem pa lahko pride do spremembe strukture sklepa. Le-te spremembe naprej povzročajo težave, kot so otekline, vnetja, bolečine in okorelost sklepa. To pa se zgodi zaradi tega, ker se ali raztegnejo vezi in mišice ali se vnamejo notranje sklepne ovojnice ali pa pride do tvorbe kostnih izrastkov.

In kako sta povezana artroza in smrekovo mazilo? Smrekovo mazilo vam bo pomagalo in lajšalo simptome artroze. Mnoge zadovoljne stranke pričajo kako jim je smrekovo mazilo pomagalo, da so otekline in bolečine na sklepih izginile. Zato v kolikor vas mučijo bolečine v sklepih in ste zasledili morebitne otekline, poskusite z uporabo smrekovih mazil. Uporaba je zelo enostavna, mazilo si namažite na oblogo in ovijte boleči sklep. Morda bo pomagalo tudi vam.

Pazite in skrbite na svoje sklepe, saj vam omogočajo nemoteno in brezhibno gibanje. Vsak si zasluži, da je vsak njegov korak in gib lahkoten in brez bolečin.

Avtor prispevka: