štirikolesniki

Štirikolesniki za ljubitelje adrenalina in hitrosti

Ste ljubitelji hitrosti in adrenalina? Potem so štirikolesniki ravno za vas, saj lahko z njimi raziskujemo vse prostore in premagajo vse ovire tudi kakšna blatna močvirja, če ta niso preveč globoka. Danes je na trgu že polno takih stvari, na voljo so tudi že električni, vendar za kakšna tekmovanja in kaj podobnega ljudje še vedno raje posežejo po navadnih bencinskih. Teji nori štirikolesniki za vsak žep se najdejo tudi za otroke, tiste, ki so komaj skobacali, saj imajo toliko manj moči, vendar še vedno je obvezna zaščitna oprema, čelada, ščitniki in kakšna oprsnica.

štirikolesniki

Mogoče se vam zdijo štirikolesniki malo nevarni za otroke, vendar naj vam razložimo kako so taki štirikolesniki narejeni in zakaj so za njih varni. Za otroke so namenjeni bolj kot ne električni štirikolesniki, saj se zelo razlikuje v zmogljivosti motorja od navadnega. Ker otroci nimajo še dovolj moči v rokah, da bi zavijali z rokami je tudi ta prilagojen za njih tako kot hitrost. Za tiste res majhne otroke je hitrost tako visoka, da jih lahko vi dohitite z malo hitrejšo hojo ali tekom, za malo večje pa je hitrost tudi večja. Na voljo imate res toliko stvari, da boste tako kot vi uživali tudi vaši malčki.

Štirikolesniki so idealna sprostitev med vikendi ali počitnicami saj se lahko na enem peljeta dva. Kar pomeni, da bi bilo idealno tudi za družinski izlet po naravi ali v kakšno mesto, če imamo izpit za štirikolesnik, in je ta seveda registriran za vožnjo po vesti. Nikakor se ne vozite z štirikolesniki po cesti, če ta ni tehnično brezhiben za tja, saj lahko z njim naredite kakšno nesreči in poškodujete sebe, bližnje in vse okoli. Hitrost je resna stvar, in brez zaščite zelo nevarna, zato, če že mislite kupiti kaj takega hkrati, oziroma isti čas kupite tudi zaščitno opremo, nujno pa čelado.

Avtor prispevka: