zaposlitev

Ali dobra zaposlitev v času krize še obstaja?

Zaposlitev je nekaj, kar večina ljudi verjame, da je nujna za to, da si ustvari neke prihodke, plača stroške in živi dobro življenje. Dobro zaposlitev je težko najti, vendar še vedno obstajajo kljub krizi. Dejansko jih je v določenih branžah vedno več, v drugih pa izginjajo. Dobro zaposlitev veliko lažje najdejo mladi s tehnološkimi znanji. Starejši pa so zelo težko zaposljivi, če se ne želijo spopadati z novimi potrebami in znanjem na trgu. Dobro zaposljivost in delovna mesta omogočajo portali, kot je na primer portal Deloglasnik, kjer objavljajo le preverjena in kakovostna podjetja z resnim namenom zaposlovati z normalnimi pogoji.

Zakaj je najbolje iskati zaposlitev na internetu?

Portali, kot je Deloglasnik, imajo nekaj sto tisoč obiskovalcev na mesec. Objavijo nekaj deset tisoč zaposlitvenih oglasov v enem mesecu, kar je precej in lahko tudi več, kot v državnih institucijah. Zaposlitev na portalih najdete dosti hitreje, kot klasično, ker je tam podjetje že izrazilo interes, da želijo imeti nekoga zaposlenega. Težje je pošiljati e pošto, navadno pošto, klicati in trkati na vrata. Te metode so danes že zastarele, vendar seveda ne v vseh branžah.

Zaposlitveni portali so oblikovani tako, da so uporabniku prijazni. Ni se vam treba registrirati skoraj na nobenem portalu, da bi iskali zaposlitev. Če pa želite več podatkov ali dodati oglas, potem boste nekaj svojih podatkov morali zaupati sistemu. Vendar nič hudega, ker so po GDPR-ju vaši podatki skrbno varovani in jih nihče ne bo videl.

Kako delujejo iskalniki za zaposlitev?

Takoj na uvodni strani vas bodo pričakali hitri in pregledni meniji. Z njihovo pomočjo lahko najdete ali objavite zaposlitve. Registrirate se  posebej za delodajalce, ki oddajajo oglase in posebej za iskalce zaposlitve, ki iščejo zaposlitve in se prijavljajo na oglase.

Portal Deloglasnik je prijazen tudi do zahtevnih uporabnikov.  Ti točno vedo, kaj iščejo, zato so zanje naredili posebne, zelo natančne menije in filtre za iskanje. Izberete napredni iskalnik, kjer je dosti dodatnih možnosti iskanja po bazi, ki jo zbira portal, kjer so zaposlitveni oglasi.

Dobra delovna meta so izpostavljena

Verjamemo, da vsak išče dobro zaposlitev za sebe. To vedo tudi na zaposlitvenem portalu, zato najrajši izpostavijo na začetni, uvodni strani najboljše delodajalce in najboljša delovna mesta. Deloglasnik na primer je čist in pregleden tudi v tem delu. Takoj boste ugotovili, da ponujajo resnično kvalitetna podjetja. Preverite kar sami na zgornji povezavi.

Ko izberete oglas s klikom miške, se odpre pregledna struktura oglasa, v kateri najdete naseljene podatke:

  • delovno mesto,
  • pogoje za prijavo na delovno mesto,
  • prednosti delovnega mesta, ki jih  podjetje ponuja,
  • opis zaposlitve,
  • kraj opravljanja zaposlitve.

S klikom na gumb hitra prijava lahko takoj kandidirate na izbrano delovno mesto.

Prednosti prijave preko portala

Prednost, ki jo lahko takoj izpostavimo je, da vam ni treba nikamor iti. Kandidirate iz naslonjača vaše domače sobe. S tem nimate stroškov. Kandidirate lahko na več oglasov in pregledate veliko več ponudb, kot bi jih lahko drugače.

O izboru pa boste preprosto obveščeni v vaš elektronski predal in če bo treba, greste na razgovor v živo ali pa zadnje čase se razgovori dogajajo tudi preko interneta in video konferenc.

Prijavite se lahko tudi z Google obstoječim računom. Lahko pa ustvarite drug račun na portalu. Vnesite svoje podatke in ne pozabite na zapleteno geslo. Strinjati se morate s splošnimi pogoji poslovanja, preden naredite kakšno prijavo.

Zaposlitveni portali objavljalo koristne novice na področju zaposlovanja in zakonodaje. Namenjene so iskalcem zaposlitve, delodajalcem ter čarovnikom. Prednost portalov je, da so objave sveže in se objavljajo sproti. Nekateri ponujajo tudi izdelavo lastnega življenjepisa ter psihološke teste, s katerimi ugotovite, ali ste primerni za določena delovna mesta.

Morate pa vedeti, da niste edini, ki kandidirate za določeno delovno mesto in išče zaposlitev. Nanj gotovo kandidira veliko brezposelnih in tudi zaposlenih, ki iščejo boljšo priložnost. Če želite biti opaženi, morate izstopati.

Avtor prispevka: