Zavarovanje kredita

Kaj morate vedeti o zavarovanju kredita, preden se odločite za najem le tega?

Številni krediti, sklenjeni za daljša ali krajša obdobja, ne ponujajo možnosti za zavarovanje kredita. To pomeni, da v primeru, kadar tega zaradi nesreče ali izgube osebe ne zmorete plačevati, mora ta dolg sprejeti in tudi odplačati vaš sorodnik oz. družinski član, ki vam je najbližje. Da bi preprečili to neljubo situacijo, so na voljo druge rešitve, ki omogočajo poplačilo dolgov brezskrbno.

Zavarovanje kredita na kratko

Kadar sklepate kredit, vam svetujemo, da ga kar hkrati tudi zavarujete z življenjskim zavarovanjem. Na začetku se sliši strašljivo, vendar vam to zavarovanje kredita lahko v izrednih razmerah še kako pomaga. Je namreč prva pomoč v primeru, kadar pride do nezmožnosti plačevanja ali morebitne naravne pojave nesreč.

Zavarovanje kredita vam omogoči varno poplačilo kreditov ter varnost družine. Tako imenovano življenjsko zavarovanje sklenete predvsem zaradi bližnjih, da jim omogočite oz. zagotovite izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote, da ne bi v primeru vaše smrti utrpeli finančnih posledic zaradi vaših dolgov.

Stari dolgovi

Ne pustite, da bi vas preganjali dolgovi zaradi neplačanih obveznosti svoje družine. Pristopite v svet kreditov in obveznosti pametno in se izognite stresu ter ob enem omogočite zagotovilo finančne varnosti. Kar prevečkrat se zgodi, da enostavno spregledamo, ali se nam ne zdi dovolj pametno upoštevanje nasvetov, ki nam jih dajo glede zavarovanja, ker smo enostavno nasičeni s ponudbami vseh zavarovanj.

zavarovanja-kredita-1

Pa vendar je pametno, da se malenkost poglobimo in vidimo tudi prednosti, ki jih zavarovanje kredita ponuja. Zato, da bi se lahko izognili primerom, kot je na primer ta:

»Tomaž, star 35 let, je pred časom najel kredit za nakup večjega avtomobila. Znesek, za katerega se je zavezal, da ga bo odplačeval na obroke, znaša 8.000,00 evrov. To pomeni 250,00 evrov na mesec, tri leta. Čez eno leto se v službi smrtno ponesreči, kar zelo šokira njegovo partnerico Ano in majhnega otroka. Izgubila sta moža in očeta, ostal pa jima je le neplačan kredit. Žal Tomaž kredita ni zavaroval, kar pomeni, da vse breme sedaj pade na Ano. Ta je zaposlena le za nekaj ur in le stežka odplačuje dolgove. Večkrat si je morala, da je imela za hrano, izposoditi denar od družine, da sta lahko s sinkom preživela.«

Svetujemo, da se malenkost poglobite v prispevek, ki ga ponuja zavarovanje kredita in morda s primerjavo banka/zavarovalnica vidite posebnosti in prednosti enega in drugega. Vam pa tudi mi v nadaljevanju pomagamo stopiti nasproti in vam navedemo primerjavo.

Varno zavarujte svoj kredit

Seveda je za zavarovanje kredita v izrednih primerih na voljo več možnosti. Med njimi sta to:

 • sklenitev zavarovanja na banki in
 • življenjsko zavarovanje kredita preko zavarovalnice.

Pa si poglejmo, kaj lahko od česa pridobite. Verjetno je vsem dobro znano, da kadar jemljete kredit na banki, vam le-ta ponudi svoje zavarovanje oz. vam ponudi, da ustanovite zavarovanje kredita s plačilom premije ali s hipoteko. Na tak način se sama banka zavaruje, vendar v izrednih primerih, kot so: smrti, izpad dohodka in drugo, ne zavaruje vaših najbližjih. V tem primeru se zavarovanje izplača njim in vas nato zavarovalnica bremeni nastalih dolgov.

Kar pomeni, da vsi dolgovi padejo na vašo družino. Kar lahko v najhujšem primeru pripelje do tega, da zaradi nezmožnosti dolga, pristanejo na cesti.

V primeru, kadar pa vi sklenete zavarovanje kredita preko življenjskega zavarovanja, pa vam glede na svoje pogoje, ponujajo veliko varnejšo različico, ki je prijazna tako do vas kot do vaših bližnjih. Pri tem imate možnost:

 • sklenitev od 14. do 70. leta starosti,
 • zavarovalna polica lahko obstaja od 5 do 40 let,
 • premije so neodvisne od spola in so enotne,
 • ob večjih mejnikih v življenju lahko zavarovanec (vi) poveča premijo tudi do 50 %.

Med drugim vam to v primeru najhujšega prinaša veliko manj stresa, vam omogoči vse poplačilo morebitnih dolgov, vzdrževanje nepremičnine, zagotovi finančno stabilnost in varnost ter ohrani življenjski standard družine.

Čemu služi zavarovanje kredita preko življenjskega zavarovanja in kaj krije?

S sklenitvijo življenjskega zavarovanja imate možnost zavarovati svoje najbližje in sebe, za primere, kot so:

 • nezgodne in naravne smrti;
 • do 30 kritičnih bolezenskih stanj, ki vključujejo raka, možganske in srčne bolezni/ kapi, živčni sistem, presajanje organov, koma in podobno.;
 • nadomestilo za oskrbo na domu zaradi nezgode ali bolezni;
 • izpad dohodka pri kratkoročni ali dolgoročni delovni nesposobnosti;
 • poškodbe, nezgodne invalidnosti ter
 • dodatno zavarovanje otrok.

Zavarovanje vam bo torej omogočilo popolno zagotovilo, da se ob nepričakovani bolezni, nezgodni smrti ali nesposobnosti za delo, tako omogoči vam in vaši družini zavarovalna vsota, s katero lahko ohranjate življenjske standarde in ne občutite pomanjkanja.

V to je vključena tudi zaščita v primeru epidemije ali terorizma.

Da bi se torej izognili neprijetnim položajem, ki bi vas ali vašo družino pahnile v preživetveno situacijo, se zavarujte že prej in si kljub nastalim dolgovom, omogočite prijetno življenje. Zagotovite si prihodnost, kjer bodo vaši otroci srečni in zadovoljni, s svetlečo prihodnostjo pred seboj.

Avtor prispevka: